Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
  Danielle van de Vlag - Dinsdag 29 September 2022

  4 Tips om goed in slaap te komen en lekker door te slapen

  Van een goede nachtrust wordt iedereen blij. Maar dat niet alleen! Van een goede nachtrust word je uitgerust wakker en krijg je een flinke dosis energie om de dag aan te kunnen. Maar voordat je lekker slaapt … tikken de minuten weg op de klok, lig je te piekeren en beleef je de hele dag opnieuw in je hoofd? Tijd om de volgende 4 tips om goed in slaap te komen en lekker door te slapen met je te delen. Want het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Lees en laat je inspireren! 

  1. Prettige slaapomgeving 

  Een van de belangrijkste punten om goed in slaap te komen en lekker door te slapen is natuurlijk wel een prettige slaapomgeving. Want hoe blij worden we van een nachtje in een heerlijke hotelkamer vol comfort? Dit kun je thuis natuurlijk evenaren. Zorg dat je je in een prettige slaapomgeving bevindt. Maak van je slaapkamer een rustige omgeving waar jij je op je gemak voelt, waar je de drukte en spanning van de dag achter je kunt laten en waar je volledig tot rust kunt komen. Hoe je dit doet?


  • Zorg voor een heerlijk bed met een goed matras, een comfortabel dekbed en mooi dekbedovertrek waar je graag onder wilt duiken. 

  • Gebruik rustige kleuren in de slaapkamer waar je relaxed van wordt. Lees het effect van kleur op de slaapkamer

  • Zet desnoods een rustgevend muziekje op en doe een aantal yoga oefeningen of slaapmeditatie voordat je gaat slapen.  

  • Maak de slaapkamer donker door verduisterende gordijnen te gebruiken. Heb je deze niet, gebruik dan een slaapmasker. 

  • Probeer de telefoon niet mee te nemen naar de slaapkamer. Dit geeft onrust en de nodige straling. En dit heb je juist niet nodig voor een goede nachtrust. 


  2. Frisse lucht 

  Wist je dat een temperatuur op de slaapkamer tussen de 17 en 20 graden het beste is voor een goede nachtrust? Een flinke dosis frisse lucht is daarom aan te raden. Zeker wanneer de warmte binnen blijft hangen in de zomer. Frisse lucht zorgt voor de nodige zuurstof in de slaapkamer waardoor je goed in slaap komt en beter doorslaapt. Zet een raam of deur op een kiertje, maar let wel op dat je niet op de tocht ligt. Extra tip: zet een luchtzuiverende plant op de slaapkamer voor extra zuurstof.


  3. Matig alcohol- en koffiegebruik

  Ben je gek op een kop koffie of een lekker glaasje alcohol? Probeer zeker voor het slapen gaan het gebruik ervan te matigen. Alcohol en koffie kunnen er namelijk voor zorgen dat je moeilijker in slaap komt en het kan tevens je nachtrust verstoren. Neem liever een kopje kamillethee of drink een klein glaasje water voordat je gaat slapen. Drink vooral niet te veel voordat je gaat slapen, want dan moet je er waarschijnlijk vaak uit om te plassen. Niet echt bevorderend voor een goede nachtrust. 


  4. Beweeg voldoende 

  Naast bovengenoemde tips is beweging ook een belangrijke pijler van een goede nachtrust en lekker door kunnen slapen. Beweging klinkt misschien tegenstrijdig als je wilt gaan slapen, maar het is wel degelijk van belang. Maak (als het lukt) elke avond voordat je gaat slapen een klein wandelingetje in de frisse buitenlucht. Probeer ondertussen de hectiek van de dag van je af te wandelen zodat je rustig kunt slapen. Beweging is niet alleen goed om je relaxed te voelen, je spieren blijven er ook fit bij. Daarnaast wordt de longinhoud voorzien van extra zuurstof, waardoor je lichaam beter kan functioneren en dus ook beter in staat is om goed in slaap te komen en lekker door te slapen. 


  Neem gerust contact met ons op

  Heb je nog vragen of wil je graag advies over dekbedden en dekbedovertrekken voor de slaapkamer? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We denken graag mee voor een passend advies.

  > Waar let je op bij het kopen van een kinderdekbedovertrek? Lees en laat je inspireren!

  Lees het in onze blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »