Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Danielle van de Vlag - Dinsdag 25 September 2022

    Waar let je op bij het kopen van een kinderdekbedovertrek?

    Een mooie slaapkamer voor je zoon of dochter met een fijn bed vraagt om een comfortabel dekbed en een gezellig kinderdekbedovertrek. Of je kind nu fan is van paarden, auto’s, unicorns, dino’s, trekkers of voetbal? Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het in ons assortiment. Een dekbedovertrek is niet alleen leuk om de slaapkamer en het bed gezellig te maken, maar het is ook van belang voor een goede nachtrust. Maar waar let je eigenlijk op bij het kopen van een kinderdekbedovertrek? We geven je een aantal handige tips in dit artikel. Lees en laat je inspireren!

    Tips kinderdekbedovertrek kopen

    Het is belangrijk dat je kind zich comfortabel voelt in zijn of haar slaapkamer en lekker slaapt in het bed voor een goede nachtrust. Daar wordt tenslotte iedereen blij van. Daarom hebben we de volgende handige tips voor je samengesteld waarop je moet letten bij het kopen van een kinderdekbedovertrek.

    • Kinderdekbedovertrekken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Kijk welke afmeting dekbed je kind heeft voordat je een dekbedovertrek koopt. Bij een peuterbed gebruik je waarschijnlijk een peuterdekbed en deze is kleiner dan een eenpersoons of tweepersoons dekbed.
    • Kies voor een kinderdekbedovertrek dat voldoende kan ademen en vocht kan absorberen. De meeste kinderen hebben het snel warm, dus het is wel zo prettig als het gemakkelijk (transpiratie)vocht kan ventileren en opnemen.
    • Dekbedovertrekken zijn ook in verschillende materialen verkrijgbaar. Katoen wordt het meest verkocht en gebruikt. Katoen ademt, neemt goed vocht op en is gemakkelijk in onderhoud. Heeft je kind het snel koud, dan kun je kiezen voor een flanellen dekbedovertrek. Deze houdt de warmte van het lichaam beter vast.
    • Kijk ook naar de onderkant van het dekbedovertrek. Wil je dat het dekbed goed in het overtrek blijft zitten, kies dan voor een overtrek die je aan de onderkant kunt afsluiten met een rits of knopen. 
    • Kinderen weten precies wat ze willen, dus laat ze zelf ook meedenken en meebeslissen bij de aankoop van een nieuw kinderdekbedovertrek. Dat vinden ze fantastisch!

     

    Kinderdekbedovertrek met verschillende tintjes en printjes 

    Naast alle praktische tips is het uiterlijk natuurlijk ook belangrijk. En gelukkig is er volop keuze als het gaat om tintjes en printjes, dus voor iedere kinderkamer is er een passend dekbedovertrek te vinden. Kies je in de zomer voor een fleurige print, ga je in de winter voor donker kleurgebruik, wil je een overtrek passend bij een specifiek thema of wordt het een effen kleur kinderdekbedovertrek? Is je kind gek op verandering? Kies dan voor een dekbedovertrek met twee verschillende kanten om lekker af te kunnen wisselen. 

    Neem gerust contact met ons op

    Bij hipdekbedovertrek.nl is er altijd volop keuze en een wisselend assortiment. Laat je inspireren door het ruime aanbod. Heb je nog vragen of wil je graag advies over dekbedden en dekbedovertrekken voor de kinderkamer? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We denken graag mee voor een passend advies.

    > Lees meer interessante tips en artikelen en laat je inspireren

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »