Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters

  Dekbedovertrekken Buddha / Boeddha

  Helemaal zen onder een Boeddha dekbedovertrek! Bestel nu uw boeddha dekbedovertrek voordelig en snel op hipdekbedovertrek.nl. Toon meer

  Merken

  Kleur

  Maat

  Materiaal

  Soort artikel

  Artikel / Onderkant dekbedovertrek

  Dessin.

  1 Product
  € 27,95
  € 23,95
  Pure dekbedovertrek Yoga - microvezel

  Pure dekbedovertrek Yoga - microvezel

  Pure dekbedovertrek Yoga is een dekbedhoes met y...

  Deliverytime

  €23,95

    Helemaal zen onder een Boeddha dekbedovertrek!

    Een Boeddha brengt voorspoed en geluk. Met een Boeddha dekbedovertrek voorzie je de slaapkamer van een vleugje oosterse mystiek en zorg je voor een positieve vibe. Zo word je elke ochtend helemaal zen wakker!

    Betekenis van Boeddha

    De Boeddha is uiteraard afkomstig uit het boeddhistisch geloof, waar het de betekenis heeft van iemand die een geheel verlichte staat van zijn heeft bereikt. Het Boeddhabeeld heeft naast deze religieuze betekenis ook steeds meer een symbolische betekenis gekregen: die van brenger van voorspoed en geluk. Boeddhabeelden zijn dan ook niet alleen veel in tempels, maar ook in gewone huishoudens te vinden. Ook bij ons in het westen is de Boeddha een geliefde verschijning in huis. Met zijn rustgevende en vriendelijke uitstraling zorgt hij voor een positieve sfeer.

    Dekbedovertrek met lachende Boeddha

    Een Boeddhabeeld kan verschillende verschijningen hebben. De lachende Boeddha, ook wel ‘dikbuik Boeddha’ genoemd, is de Chinese Boeddha en staat symbool voor geluk, blijheid, succes, welvaart en voorspoed. Het zou nog meer geluk brengen als je af en toe over zijn dikke buik wrijft. Zal het dekbedovertrek ‘Fat Buddha’ van Sleeptime dan voor nog meer slaapkamergeluk kunnen zorgen…? Op dit zachte microvezeldekbedovertrek staat een grote gouden lachende Boeddha afgebeeld met in één hand een lotusbloem. De lotusbloem staat voor zuiverheid, verlichting, barmhartigheid en mededogen. De achtergrond in grijs, zwart of taupe heeft een motief van Oosterse bloemen. De lachende Boeddha siert ook de hoofdkussens, dus met dit dekbedovertrek hoeft niks je geluk nog in de weg te staan!

    Dekbedovertrekken met mediterende Boeddha

    Naast een lachende Boeddha wordt de Boeddha ook in meditatiehouding afgebeeld. Misschien lijken deze mediterende beeldjes ze op het eerste gezicht hetzelfde, maar als je naar de handen kijkt, zul je toch verschillen zien. De houding van de handen zegt iets over de betekenis van de Boeddha. De Bhumisparshamudra bijvoorbeeld houdt de rechterhand omlaag met de vingers naar beneden gericht en de handpalm naar het lichaam gekeerd. Deze houding symboliseert de aanraking van de aarde. Dekbedovertrek ‘Boeddha on Wood’ van Nightlife toont deze boeddhahouding. De lichte kleuren bamboo taupe of bamboo groen geven dit microvezeldekbedovertrek een fijne, rustgevende uitstraling. Door het element van kant en de gestencilde letters krijgt het dekbedovertrek ook een modern tintje. Het dekbedovertrek ‘Meditation’ van Dreamhouse laat weer een andere boeddhahouding zien: Vitarkamudra. Met de rechterhand opgeheven en de handpalm naar buiten gekeerd met duim en wijsvinger naar elkaar toe gebogen, is dit de houding van redenering, onderwijzen en discussie. Dit zwart/wit dekbedovertrek heeft een bijzondere achtergrond met naar het schijnt eeuwenoude inscripties in Oosters schrift.

    Houd je van een dekbedovertrek in Oosterse stijl, maar hoeft daar niet per sé een Boeddha op te zijn afgebeeld? Kijk dan eens onder onze thema’s Chinese tekens / Oosters of Ornament

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »