Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
  Mariëlle Blokzijl - Donderdag 28 April 2021

  Een rustige slaapkamer

  Een rustige slaapkamer heeft een aantal basisprincipes. Het is er niet te vol, niet te druk en niet te bont van kleur. Dat betekent niet dat het er saai, klinisch of ongezellig uit moet zien. Integendeel! Een rustige slaapkamer is juist erg sfeervol en geeft een warm gevoel. Door de rust en warme sfeer is het makkelijker om te ontspannen en dát draagt bij aan een goede nachtrust. Wil je ook een oase van rust in je slaapkamer creëren? We geven graag een aantal tips!

  Kleurenpalet

  Gebruik in een rustige slaapkamer een kleurenpalet met maximaal drie, niet te felle tinten. De meeste rust creëer je met kleuren die in elkaars verlengde liggen. Ga dus niet voor contrasterende kleuren, maar voor het ton sur ton effect. Kies bijvoorbeeld een donkere kleur op de muur, met daarbij iets lichtere meubels en accessoires, met een dekbedovertrek in een nog lichtere tint. Dat kunnen zowel donkere als lichte kleuren zijn. Natuurlijke kleuren, zoals beige, groen en blauw, zijn altijd goed. Blauw blijkt zelfs de meest rustgevende kleur te zijn. In een onderzoek van GF Smith en de Universiteit van Sussex wordt marineblauw (navy blue) door de meeste mensen als het meest rustgevend te ervaren. Ook is bekend dat een donkere slaapkamer kalmerend werkt. Misschien dan toch maar marineblauw op de muren met bijpassend dekbedovertrek?

   

  rustige slaapkamer dekbedovertrek teddy Navy Blue  Donkerblauw dekbedovertrek Beauty Skin Care rustige slaapkamer dekbedovertrek Valka indigo

   

  Rust en ruimte

  Hoe meer ruimte -zonder obstakels - je om je heen ervaart, hoe rustgevender een slaapkamer voelt. Weg dus met die rondslingerende spullen! Probeer kleding meteen weer op te ruimen of in de wasmand te gooien. Gebruik zoveel mogelijk gesloten kasten, zodat je kleding niet alsnog in het zicht ligt. Boeken, telefoonladers, tissues en andere losse spullen kun je bewaren in de la van het nachtkastje of een opberger naast het bed. Zet een mooi prullenbakje neer om rommel meteen in weg te gooien. Voelt de kamer nog niet ruimtelijk genoeg? Met een strategisch geplaatste spiegel kun je optisch meer ruimte creëren. Ook een vloerlamp die op het plafond schijnt, brengt licht en ‘lucht’ in donkere hoekjes. Wees in een kleine slaapkamer ten slotte voorzichtig met donkere kleuren.

  Natuurlijke materialen en dessins

  De natuur werkt zeer heilzaam op ons gemoed. Door gebruik te maken van meubels en accessoires van natuurlijke materialen, breng je de ontspannende werking van de natuur de slaapkamer in. Denk aan rotan opbergmanden, houten hanglampen, een linnen vloerkleed of zelfs echte natuur: een staande plant of droogbloemen in een glazen vaas. Ook posters met natuurlandschappen hebben een rustgevend effect. Kies daarbij een dekbedovertrek met een natuurlijk dessin. Zoals bladeren / planten, bloemen of een natuurlijk landschap, zoals een boslandschap, Toscaans vergezicht of jungle. Allemaal een streling voor het oog en kalmerend voor de geest!

   

  rustige slaapkamer dekbedovertrek Palmate Ambiante rustige slaapkamer dekbedovertrek Carlo Dreamhouse rustige slaapkamer dekbedovertrek Carlo Dreamhouse

  Lees het in onze blog

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »