05 April 2018
Potty training is a PARTY !!

Wanneer je kindje zijn eerste stapjes heeft gezet en uiteindelijk zelfstandig kan lopen kun je beginnen met de zindelijkheidstraining van je kleintje, dit houd in de juiste plek te vinden voor zijn poep en plas en op den duur niet meer in de luier.

Wat houd zindelijkheidstraining in?

Als je het woord zindelijk letterlijk zou vertalen betekend dit netjes en schoon, vanaf dat je kindje de eerste dingen in de hand stopt en wil reiken naar zijn of haar mond beginnen we al met Bah! we leren ons kindje niet alles te mogen pakken van de grond, we maken die kleine snotneusjes schoon en wassen hun kleine billetjes in bad. We beginnen dus al erg vroeg met het schoon en netjes houden van ons kindje. Maar nu is je kindje een jaar geweest en kan lopen, je wilt nu toch straks echt wel een keer uit de luiers. hieronder zetten we een aantal tips voor de zindelijkheidstraining van uw kindje, hoe je dit uiteindelijk moet gaan doen weet alleen jij voor jouw kindje als aller best!

Hoe begin je de zindelijkheidstraining?

Voor dat je begint met de zindelijkheidstraining moet je hier het een en ander voor aanschaffen, denk hierbij aan de verschillende artikelen wat je kan gebruiken hiervoor: een potje, toilet verkleiner en een opstapje om uiteindelijk zelfstandig op de wc te komen. Wat je wanneer wilt gebruiken/of mee wilt beginnen is helemaal aan jezelf, niemand kan zeggen wat fout is voor jou kindje, tenslotte ken jij hem of haar het best.

Laat je kindje rustig wennen aan het potje en doe dit een paar keer per dag na de maaltijd, het dutje of na het spelen, je zult merken dat je kindje er steeds meer vertrouwd mee is en het dan alleen maar makkelijker word.

Neem je kindje mee naar het toilet laat zien dat ook jij hier je behoefte moet doen.

Plast je kindje uiteindelijk goed op het potje, probeer dan de volgende stap in de training door gebruik te maken van een opstapje en een wc verkleiner tip: spoel niet gelijk het toilet door als het kindje op het toilet zit, dit vinden ze vaak eng!

Tips!

  • Maak er een gezellig moment van met je kindje en zeker geen MOETEN, zing een liedje samen wanneer je kindje op het potje zit, speel een spelletje of lees voor uit een boekje.
  • Gebruik een zindelijkheidstraining kaart, maak er een leuk spelletje van met uiteindelijk die beloning!
  • Probeer niet direct de perfecte foto te maken, dit zal alleen maar frustratie voor jou en je kind opleveren, wacht een tijd voor je kindje gewend is op het potje en het zal zelfs kunnen poseren voor de foto.
  • Word nooit boos, ook onze ouders hebben deze strijd met ons gehad ! maar ook wij plassen nu op het toilet.

 

 

Zindelijkheidstraining kaart

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »