08 August 2016
De grootste bedergenissen

Herken je dat? Lig je net lekker in je bed na een lange en zware dag, begint er ineens een mug boven je hoofd te zoemen, nog geen 5 seconden nadat je het licht uit gedaan hebt! Dit is één van de meest gehoorde ergernissen in bed. Een klein onderzoek op Facebook en op diverse blogs heeft ons geleerd dat dit slechts één van de vele ergernissen is.


Je partner is het bron van bijna alle kwaad

 

“The ones we love the most, we hurt the most.” Dit gaat zeker op wanneer het gaat om irritaties in bed. Bewust en onbewust irriteren we onze partners tijdens de nacht. Wat zijn de grootste ergernissen?

 

Snurken

Met stip op nummer één staat toch echt snurken. Zo'n iemand die in zijn slaap hele bossen staat om te zagen. Ik zeg zijn, maar vlak de dames ook niet uit. Die kunnen er ook wat van.

Later naar bed komen

Niet alle stellen gaan tegelijk naar bed, de één moet nog wat doen voor het werk en de ander wil nog even dat ene programma afkijken. Maar áls diegene dan naar boven komt, terwijl jij net ingedommeld was, pas dan maar op voor die koude klompen tegen je warme lichaam.

Op jouw helft liggen

Ken je dat? Je wordt zo half wakker en je merkt dat je ineens wel heel erg dicht tegen de rand aanligt. Ja hoor, ligt je bedpartner weer op jouw helft! Een por in de zij, duw tegen de rug of gewoon wakker schreeuwen werkt het beste. 

Dekens afpakken

Alsof op jouw helft liggen nog niet erg genoeg is, worden je dekens ook nog wel eens afgepakt. De dekendief mag zeker wel een enkeltje bank krijgen of op z'n minst een reprimande.

Tegen je praten, terwijl je (bijna) slaapt

Ook irritant, ben je bijna gearriveerd in dromenland, paspoort klaar voor het stempeltje, word je teruggefloten door een stem in de verte... Het is je partner... die vraag of je al slaapt. NEE! Nu niet meer!

Hoesten

Goed, iedereen is wel eens verkouden of heeft een virusje opgelopen. Toch?! Klopt! Maar het kan natuurlijk wel héél irritant zijn als je in slaap probeert te vallen en telkens net wanneer je denkt weg te dommelen wakker geschud wordt door het gehoest en geproest van je bedgenoot!

Scheten laten

Tsja, dit spreekt voor zich. Lekker tussen de fris gewassen lakens en plots is daar die geur waar je niet op zit te wachten. Ook andere vormen van stinken zijn natuurlijk niet bevorderlijk om mee in slaap te vallen. Zweet bijvoorbeeld is op warme dagen niet makkelijk te ontwijken, maar o zo hinderlijk. Of wat te denken van iemand die én laat thuiskomt én naar drank riekt.. Om dan nog maar te zwijgen als de avond is afgesloten bij de locale shoarmaboer.

Gestoord worden we ervan… 

Naast je geliefde en tegelijkertijd gehate bedpartner zijn er nog andere factoren die ons van onze slaap onthouden. Namelijk externe factoren waar we dus helemaal niets aan kunnen doen. Nou ja, niets is een groot woord, maar lastiger is het wel.

Zoemende mug

Het is zomer, de dagen zijn lang en warm, heerlijk weer!
Maar dan.. het wordt avond. Na lang nagetafeld te hebben in het zwoele zomerweer is het tijd om in bed te kruipen. Dat is geen pretje met dit weer, dus de ramen zet je open. Ongenode gasten komen binnen via het openstaande raam, muggen.. Wat een rotbeesten! Zoemend en prikkend om je heen heb je alleen maar last van deze insecten. Een hor, klamboe en/of een middeltje tegen muggen zal helpen.

Feestje bij de buren

Het is niet dat je niet uitgenodigd bent, maar de buren houden er wel erg soepele sluitingstijden op na. Je hoopt dat ze na een half uur wel ophouden, maar niets is minder waar. Ga even langs en vraag of ze iets stiller kunnen doen, je zal verbaasd zijn dat ze er zelf echt geen erg in hadden.

Hitte of kou

Al even aangestipt bij die irritante muggen, maar ook de temperatuur zelf kan behoorlijk irritant zijn. Heel koud of heel warm is simpel: wel of geen deken. Maar het meest irritant is als de temperatuur er precies tussenin zit. Dan weer warm, dan weer koud. Wat is het nou!?

Maar goed, irritatie bij het slapen hebben we allemaal. Hoe we er mee omgaan is het belangrijkste. Oordopjes bieden soms uitkomst, maar blijf vooral rustig, want alleen dan kun je snel de slaap (weer) vatten.

Goede nachtrust!

O ja! En dan slaap je eindelijk, dan gaat die irritante wekker!


 

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »