05 May 2017
7 tips voor de beste moederdag!

Een duur sieraad, een dagje sauna of een sjiek etentje? Natuurlijk, daar houdt iedere vrouw van! Maar voor een geslaagde moederdag geniet ze net zoveel van kleine verwennerijtjes en liefdevolle gebaren. Met deze tips maak je van zondag 14 mei een aaneenschakeling van kleine verwenmomenten en vertroetelingen, voor een onvergetelijke moederdag!

1. Laat haar uitslapen

Slaap. Misschien wel het meest kostbaarste geschenk voor iedere moeder. Laat mama dus eerst ongestoord uitslapen op moederdag. Maak in de tussentijd een bijzonder ontbijtje klaar (zie tip 2) en ruim daarna de keuken op. Want na zo’n fijn ontbijt op bed is het jammer als moeders vervolgens beneden komt in een ontplofte keuken en de rest van de ochtend staat te schrobben op aangekoekte beslagresten.

2. Zorg voor een heerlijk ontbijt op bed

Onmisbaar op moederdag! En hoewel iedere moeder blij wordt van een warm croissantje, is het ook leuk om eens wat origineler uit de hoek te komen. Voor de zoetekauw maak je lekkere pancakes met poedersuiker en vers fruit. Houdt ze meer van een licht ontbijt? Dan vervang je de pancakes door yoghurt. Serveer de yoghurt in een mooi glas voor een feestelijk effect. Is je moeder meer een hartig type? Bak dan een eitje en serveer die met uitgebakken spek en een plakje toast. Liever iets lichts? Maak dan mini-sandwiches door de korstjes van brood te snijden en die te beleggen met bijvoorbeeld komkommer, roomkaas en kipfilet. Snij de broodjes in driehoekjes en prik er een tapasprikker of feestelijk vlaggetje in. Serveer het ontbijt op een dienblad met koffie of thee, verse sap en een klein vaasje met een bloem (zie tip 5). Advies: maak extra veel klaar en neem dat ook mee naar de slaapkamer. Natuurlijk willen jullie zelf ook proeven en de kans is groot dat mama anders alles weggeeft!

 Moederdag ontbijt

 

3. Geef lieve cadeautjes

Terwijl jullie allemaal heerlijk smullen van het moederdagontbijt, kan mama de cadeautjes openmaken. De kinderen hebben natuurlijk zelf iets geknutseld en dat is altijd weer hartverwarmend. Van papa krijgt ze een verwencadeau, zoals een doos bonbons, haar favoriete glossy of een cadeauset met fijne doucheproducten. Geen huishoudelijke apparaten of andere praktische cadeaus! Wil je mama echt verrassen, denk dan aan een geschenkbon voor een wellnesscentrum en geef deze samen met een weldadige badjas of hippe hamamdoek. Succes verzekerd!

4. Verschoon het bed

Na een ontbijt op bed en het uitpakken van alle cadeautjes, krijgt mama de gelegenheid om zich heerlijk lang te douchen of uitgebreid te badderen. Ondertussen ruimen jullie de rommel op en verschonen jullie het bed, zodat ze 's avonds niet tussen alle kruimels van de croissants of beschuitjes hoeft te liggen. Doe meteen het oude beddengoed in de wasmachine, zodat ze de volgende dag geen extra was hoeft te draaien. Zet ook even het raampje op een kier en maak het bed mooi op. Als mama dan weer de slaapkamer in komt, staat haar een fris bed in een opgeruimde slaapkamer te wachten. Wat een aangename verrassing!

5. Zet verse bloemen op tafel

Van de ene verrassing naar de volgende. Zet op een mooie bos bloemen op tafel, van de bloemist of zelf geplukt. Ze zal deze meteen zien als ze beneden komt. En het mooie is: ze hoeft de bloemen niet zelf af te snijden of op de vaas te zetten, maar kan er meteen van genieten! 

 

Bloemen moederdag

 

6. Geef haar een uurtje voor zichzelf

Kinderen vinden het geweldig om mama te verwennen en hangen het liefst de hele dag om haar heen. Superlief en fijn! Maar gun mama ook even wat ruimte voor zichzelf. Papa neemt de kinderen even mee naar het bos of de speeltuin, dan kan mama een extra uurtje ontspannen met een boek, puzzel, spelletje of haar favoriete serie.

7. Verzorg het avondeten

Het eten koken is voor veel moeders een dagelijkse bezigheid en niet altijd haar favoriete. Dus op moederdag heeft ze een dagje vrij! Kook zelf een lekkere maaltijd of haal iets op dat ze lekker vindt. Zolang ze zelf maar niet in de keuken hoeft te staan (of de afwas hoeft te doen)!

 

Met deze tips wordt het zeker een onvergetelijke moederdag, zonder dat dit heel kostbaar hoeft te zijn. Bovendien wordt de dag perfect afgesloten als mama zich 's avonds, innig tevreden en vol mooie herinneringen, in een schoon bed kan vleien. Fijne moederdag!

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »