Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
  Danielle van de Vlag - Donderdag 1 Februari 2023

  4 Tips voor het inrichten van een babykamer

  Je baby brengt per dag heel veel tijd door in zijn of haar slaapkamer en bedje. Om bij te komen van het drinken, van alle aandacht die hij of zij krijgt en om aan voldoende slaap te komen. Een babykamer moet dus een comfortabele, rustige, maar zeker ook veilige plek zijn. Daarom hebben we deze 4 tips voor het inrichten van een babykamer voor je. Lees en laat je inspireren! 

  1. Basis inrichting babykamer 

  Het allerleukste om te doen is wel het inrichten van de babykamer. Een mooie babykamer kopen, leuke accessoires scoren en alles volledig naar wens inrichten. Nog even een leuk kleurtje of behangetje op de muur en voilà … je kunt bijna niet wachten! Kies bij het kopen van een babykamer voor een goede basis:

  • Handige commode om luiers, rompers en verzorgingsproducten op te bergen.
  • Wandplank om leuke spullen te stallen.
  • Kledingkast met voldoende opbergruimte.
  • Babybed in hoogte verstelbaar.
  • Een luie stoel om tijdens de nachtvoedingen comfortabel te kunnen zitten. Zo hoef je niet het kamertje uit en krijgt je kleintje zo min mogelijk prikkels te verwerken en kan het gemakkelijk weer in slaap vallen.

  2. Praktische indeling

  Bij het inrichten van een babykamer moet je slim nadenken, want van een praktische indeling heb je alleen maar profijt. Denk er bijvoorbeeld aan dat de commode en de kledingkast dicht bij elkaar in de buurt staan, zodat je gemakkelijk alles binnen handbereik hebt. Zorg ook voor voldoende verschoningsruimte op de commode. Je kindje wordt alsmaar groter, waardoor je steeds meer ruimte nodig hebt. Zorg dat de commode, kledingkast en babybed in een driehoek bij elkaar staan, zodat je gemakkelijk en snel kunt handelen.

  3. Veilige babykamer

  Een van de belangrijkste dingen in de babykamer is de veiligheid. Baby’s zijn nog klein en spoken nog niet heel veel uit, maar ze zijn wel heel beweeglijk en dus is veiligheid van uiterst belang. Hoe zorg je voor een veilige babykamer?

  • Kijk bij aanschaf van meubels of het gemaakt is van stevig materiaal.
  • Let op noesten en uitstekende delen of splinters/verfdeeltjes die van de meubels af kunnen komen. 
  • Check of er een stevige en verstelbare lattenbodem in het babybed aanwezig is. Want zodra je kleintje groter wordt en kan staan, moet je de lattenbodem naar beneden kunnen zetten.
  • Kies voor een ventilerend babymatras van goede kwaliteit.
  • Kies voor ademend baby beddengoed. Kies bij een baby voor een lakentje met een deken en maak het bedje laag op, zodat je baby niet onder het lakentje en dekentje terecht kan komen. Een dekbed voor kinderen wordt pas aangeraden vanaf 2 jaar. 
  • Leg je baby in een baby slaapzak/trappelzak om rustig te kunnen liggen en het niet koud te krijgen.
  • Zorg dat het babybedje niet naast een stopcontact, (hete) verwarming/buizen staat of naast gordijnen of gordijntouwtjes. Hiermee voorkom je verstikkingsgevaar. 
  • Zet het bedje ook niet pal in de zon of naast een raam. 
  • Zorg voor voldoende ventilatie op de babykamer, maar zorg dat je baby niet op de tocht ligt.
  • Zorg dat de babykamer tussen de 16 en 20 graden is. 

  4. Balance is key

  Zorg voor de juiste balans in de babykamer. Stevige en veilige meubels, mooie accessoires en vooral veel rust, heel veel rust. Het moet namelijk een goede mix zijn, zodat je baby lekker kan ontspannen en zich goed op zijn of haar gemak voelt. Kies voor rustig kleurgebruik op de babykamer, kies voor vriendelijke verlichting en breng sfeer op de kinderkamer door bijvoorbeeld een wand een kleur of behangetje te geven. Balance is key! 

  Zijn we nog belangrijke tips vergeten, laat het ons weten!

  Meer blogs lezen? Lees en laat je inspireren!
  Lees het in onze blog

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »