Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters

  Hoofdkussens kiezen: materialen, vullingen en reinigen.

  Ons assortiment hoofdkussens bestaat uit verschillende materialen en hebben diverse vullingen; van natuurlijk materiaal tot synthetisch, en van zacht tot hard. Het juiste hoofdkussen kiezen is heel persoonlijk en uitermate belangrijk voor een goede nachtrust!

  Hoofdkussen kopen 


  Hoofdkussen en slaaphouding

  Een hoofdkussen kiezen doe je vooral aan de hand van je slaaphouding. Rug- en buikslapers hebben over het algemeen een zacht en laag kussen nodig, dit in tegenstelling tot een zijslapers. De zijslapers heb een sterk ondersteunend kussen nodig voor de nek, waardoor een dik, stevig kussen voor de hand ligt. Als je geen voorkeur hebt voor een bepaalde slaappositie, dan kun je het beste kiezen voor een vormbaar hoofdkussen. Deze kan verschillende vormen aannemen naar gelang de slaaphouding. Wanneer je graag leest of tv kijkt in bed, dan is een harder en hoger hoofdkussen het meest geschikt.

  • Hoofdkussens met dons en veren

  Hoofdkussens met dons en veren zijn gemakkelijk te vormen en hebben meestal een goede vouwbaarheid. Hoe hoger het dons gehalte hoe zachter het kussen. Ze zijn niet eenvoudig te reinigen. Aan te raden is om een hoofdkussen van dons en veren 1x in het jaar te laten reinigen door een wasserette of stomerij.

  • Hoofdkussen met synthetische vulling

  Meestal zijn deze hoofdkussens voorzien van een rits waardoor je er meer of minder vulling kan instoppen. Zo kun je zelf de hoogte bepalen naar gelang je persoonlijke voorkeur. Dit hoofdkussen is makkelijk zelf te reinigen. Aan te raden is om een hoofdkussen met synthetische vulling 1x in de maand te wassen.

  • Hoofdkussen met vulling van wol

  Hoofdkussens met een vulling van wol voelen heerlijk zacht aan en hebben een goed isolatievermogen. Meestal zijn deze hoofdkussens voorzien van een rits. Zo kun je zelf de hoogte bepalen naar gelang je persoonlijke voorkeur. Een wollen hoofdkussen is zeer geschikt voor mensen die 's nachts veel transpireren. Wol is een zelfreinigend materiaal dat vuil afstoot en bacteriën weert. Aan te raden is om een hoofdkussen van wol buiten te laten luchten (niet direct in de zon) en maximaal 1x in het jaar te laten reinigen door een wasserette of stomerij.

  • Hoofdkussens met vulling van schuim (foam)

  Een hoofdkussen met een schuimvulling verwarmt en vormt zich naar het lichaam. Een schuim hoofdkussen past zich dus helemaal aan je vorm aan. Een hoofdkussen met schuim of foam is minder geschikt voor mensen die snel zweten. Ook kun je dit soort hoofdkussens niet wassen. Je reinigt een hoofdkussen met vulling van schuim of foam door die wekelijks uit te schudden, te laten luchten en af te nemen met een vochtige doek.

   

  Nog meer weten over hoofdkussens en hoe ze bijdragen aan je nachtrust? Lees hier onze blog 'Wat een kussen met je doet'!


  Let op: Hoofdkussens kunnen we om hygiënische redenen niet retour nemen!

   
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »