Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters

  TOG waarde voor veilig slapen

  Ouders zijn vaak bang dat hun kindje het koud heeft. Het is waar dat jouw pasgeboren baby nog niet zo goed is in het reguleren van zijn of haar lichaamstemperatuur. Dan is het goed te weten dat iets te koud beter is dan te warm! Een te hoge lichaamstemperatuur als gevolg van te dik 'inpakken' in bed wordt zelfs in verband gebracht met wiegendood.

  Keep it cool

  Onderzoek toont aan dat baby’s het benauwd kunnen krijgen in een te warm en te 'vol' bedje. De baby kan op de buik rollen en met het gezichtje tegen of onder een kussen of dekbed te weinig verse lucht krijgen. En als de baby te warm is ingepakt kan de lichaamstemperatuur ongezond hoog oplopen. Zeker als je de slaapkamer zelf ook warm stookt... 18°C is warm genoeg!

  Gezond verstand

  Je weet zelf wel hoe vervelend een te warm bed is. Je transpireert en krijgt het benauwd. Je gooit de warme deken of het dekbed van je af. Jouw baby kan dit nog niet zelf doen. Probeer dus af en toe te controleren hoe je kindje er bij ligt. Voelt het hoofdje niet te warm? Zijn de voetjes en het halsje niet te koud? Is je baby zweterig en klam? Zeker als er een griepje in het spel is, moet de hitte ergens heen kunnen. Nou ja, je kunt zelf best inschatten hoe warm of koud het in de kamer is. En opnieuw: beter iets te koud dan te warm!

  Toch kijken naar TOG waarde

  Zelf controleren en je gezond verstand gebruiken is de beste methode om je kindje veilig te laten slapen. Daarnaast is er ook een technisch hulpmiddel: de TOG waarde. Dit is een puntensysteem voor de isolerende kwaliteit van bed textiel. Hoe kouder de omgeving is, des te hoger de TOG-waarde mag zijn. En omgekeerd: hoe warmer de slaapkamer, des te minder TOG je nodig hebt.

  Richtlijn voor temperatuurbeheersing

  Hier een schema van de TOG waarde in relatie tot de omgevingstemperatuur.

  Kamertemperatuur / Totale maximale TOG-waarde

  - 16-19 °C / 2.5 (luier + romper + deken)
  - 20-22 °C / 2.0 (luier + romper/laken + deken)
  - 23-24 °C / 1.0 (luier + romper/laken)
  - +24 °C / 0.5 (alleen luier)

  Overzicht TOG waarde baby beddengoed

  Verschillende artikelen van Jollein en Little Naturals by Jollein zijn al getest op de TOG waarde. De testresultaten vind je in onderstaand overzicht. De TOG-waardes zijn ook te vinden op de verpakking van de betreffende artikelen.

  - Deken katoen: 1.1
  - Duo deken katoen enkel: 0.8
  - Duo deken katoen dubbel 1.6
  - Cable deken 0.6
  - Cable deken 4-seizoenen 2.4
  - Waffle deken 1.1
  - Chunky knit deken 1.2
  - Deken Comfy fleece 1.6
  - Deken hydrofiel 1.3
  - Deken Clouds gebreid 0.9
  - Deken Stonewashed knit 0.4
  - Deken Diamond knit 0.7
  - Plaid Mini waffle 1.4
  - Wikkeldeken fleece 2.0
  - Slaapzak zomer jersey 0.6
  - Slaapzak winter jersey 2.2
  - Slaapzak zomer hydrofiel 0.7
  - Slaapzak Comfy fleece 1.2
  - Slaapzak Mini waffle 1.7
  - Slaapzak Diamond check 1.7
  - Little Naturals Drops deken 0.9
  - Little Naturals Drops 4-seizoenen deken 1.0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »