Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters

  Makkelijk je bed opmaken doe je zo

  Waarom zou je je bed opmaken?


  Een slaapkamer met een bed dat er rommelig en niet opgemaakt uitziet, ziet er simpelweg anders uit dan een slaapkamer met een netjes opgemaakt bed. Een net bed heeft een rustgevend gevoel en dat is nou juist waar de slaapkamer vrijwel altijd voor dient. Het opmaken van een bed kost meestal niet meer dan enkele ogenblikken of minuten wanneer je je bed ook verschoont. Wij adviseren daarom om dagelijks je bed op te maken en regelmatig je beddengoed te verschonen! Een bed waarin geslapen wordt bevat nou eenmaal veel bacteriën wat ten koste kan gaan van je weerstand. En zeg nou zelf, niets is toch heerlijker om in een fris bed te stappen?


  Dagelijks je bed opmaken


  Wanneer je ‘s ochtends wakker wordt blijf je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk liggen. Op het laatst mogelijke moment stap je uit bed en laat je je bed onopgemaakt achter. Elke dag een paar seconden de tijd nemen om je dekbed en je kussen op te schudden zorgt direct voor een rustgevend gevoel in je slaapkamer. Het kan bijna niet makkelijker, tenzij je het gevoel wilt krijgen alsof je in een hotel slaapt. Dit vraagt meer tijd en aandacht. Elke nacht slapen zoals in een hotel, een droom voor iedereen! Het opmaken van je bed op deze manier blijkt echter een nachtmerrie, maar we helpen je graag op weg.

  Om het hotelgevoel te creëren heb je meer nodig dan een gewoon hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek en een kussen met kussensloop. Je kiest voor een hoogwaardig satijnen hoeslaken, een kwalitatief goed dekbed (passend bij het seizoen), een luxe satijnen of katoenen dekbedovertrek met dito kussenslopen. Daarnaast heb je een molton, sierkussens en een passende sprei nodig. Om het helemaal af te maken kan je ook nog een setje luxe handdoeken op je bed leggen.

  Als eerste plaats je de molton op het matras, gevolgd door het hoeslaken. Daarna leg je het dekbed, met dekbedovertrek én de kussens op hun plek. Tot zover niets bijzonders, maar hoe maak je nou je bed tot een echt hotelbed?


  Lagen, lagen, lagen!


  Je moet ervoor zorgen dat alle lagen goed zichtbaar zijn. Laat het hoeslaken voor een deel zien bij de kussens door het dekbed bovenin op te vouwen. Leg de sprei op ongeveer een kwart bij het voeteneinde, terwijl de sierkussens nou juist bij het hoofdeinde voor een extra laag zorgen. Om het geheel af te maken leg je de luxe handdoeken, uiteraard netjes opgevouwen, net bij het voeteinde van je bed.

  Let op…
  Dat het beddengoed kreukvrij is. Strijken kan noodzakelijk zijn.
  Dat de lagen geen vloekende kleuren hebben, ze moeten we bij elkaar passen
  Dat alle lagen superstrak getrokken zijn
  Dat alle lakens bij het voeteneinde en aan de zijkanten goed klemgezet zijn
  Dat de sierkussens een beetje speels liggen

  Als je de tijd neemt en deze tips opvolgt is het alsof je elke avond in een hotel slaapt!


  Je bed verschonen


  Volgens velen één van de meest fijne momenten die ze kunnen bedenken; in een net verschoond bed stappen. Een bed verschonen is echter voor veel mensen een klusje dat zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Met name vrijgezelle mannen schijnen er een handje van te hebben om hun lakens en dekbedovertrek pas te verschonen op het moment dat ze stijf geworden zijn.


  Hoe vervang je efficiënt je dekbedovertrek?


  Snel een efficiënt je dekbedovertrek vervangen kan binnen één minuut! We zetten de vijf stappen voor je op een rij:

  1. Keer het dekbedovertrek binnenstebuiten;
  2. Doe je armen in het overtrek en pak de uiterste hoeken vast
  3. Pak met je handen in het dekbedovertrek de hoeken van dekbed vast.
  4. Schud langzaam, maar kordaat het dekbedovertrek uit. Herhaal dit zover nodig
  5. Leg het dekbed op netjes bed, vouw de randen goed en stop de instopstrook in.

  Extra tip 1: Ben je niet zo lang? Ga dan op het bed staan om het dekbed uit te schudden
  Extra tip 2: Zet de punten vast met een wasknijper of veiligheidsspeld voordat je gaat schudden

  Is het je nog niet helemaal duidelijk? We hebben op YouTube een aantal filmpjes gevonden die je helpen met het snel verschonen en opmaken van je bed.

  Maak je bed op binnen een minuut!


  Maak je bed op als een burrito


  Je bed opmaken volgens het ziekenhuis protocol


  Hoe vaak moet je je bed verschonen?


  Dat verschilt. Doorgaans is dit minimaal eens in de zes weken. Gebruikelijker is eens in de twee tot drie weken. Voor mensen die ‘s nachts veel zweten of ziek zijn geweest is het belangrijker dit vaker te doen. Zo houd je je bed fris en een gezonde basis voor een uitstekende nachtrust! Vergeet daarnaast ook niet elk seizoen je matras om te draaien. Dit houdt je bed ook frisser en de kwaliteit van je matras blijft zodoende langer goed. Ook is het belangrijk af en toe je bed te luchten. Haal je vieze lakens en dekbedovertrek er in de ochtend af, doe het raam open en hang je dekbed even lekker uit het raam, om vervolgens pas ‘s avonds je bed op te maken.


  Beschikbare hulpmiddelen

  Is het verschonen van je bed toch een te grote klus? Er zijn gelukkig hulpmiddelen op de markt beschikbaar die je het leven makkelijker maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Tipi 2 die je helpt om je dekbed te verschonen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »