Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters

  Dekbed vulling en materiaal

  Een goede nachttrust is erg belangrijk. Wie 's nachts goed slaapt, heeft overdag veel meer energie voor alles wat er op je pad komt. Een comfortabel dekbed is daarbij erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat u het juiste dekbed vindt. Er zijn namelijk allerlei soorten dekbedden, gemaakt van verschillend materiaal en met verschillende vulling. Elk dekbed heeft daardoor weer andere eigenschappen. Bij het kiezen van het juiste dekbed moeten deze eigenschappen aansluiten bij je persoonlijke voorkeur!

  Dekbed van dons

  Een donzen dekbed is heerlijk warm en ventileert ook zeer goed. De vulling bestaat uit dons en veren. Hoe meer dons, hoe warmer, lichter en soepeler het dekbed. Het percentage dons en veren wordt vermeld bij de verschillende donzen dekbedden.

  >> bekijk het assortiment donzen dekbedden

   

  Dekbed van wol

  Een dekbed van wol is aan te raden wanneer je 's nachts veel transpireert. De vulling van wol zorgt namelijk voor een zeer goede vocht- en temperatuurregulatie. De wol kan namelijk veel vocht opnemen zonder dat het klam en vochtig aanvoelt. En de wol is ook nog eens zelfreinigend. In de wol bevindt zich namelijk de stof lanoline, een natuurlijk wolvet. Dit vet maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.

  >> bekijk het assortiment wollen dekbedden

   

  Synthetisch dekbed

  Een synthetisch dekbed is gevuld met polyester microvezels of holle bolletjes. Afhankelijk van de soort en hoeveelheid vulling is een synthetisch dekbed net zo warm als een een donzen of wollen dekbed. Vaak is voor mensen met een (huisstofmijt)allergie een synthetisch dekbed de beste optie. Dit dekbed mag namelijk op hoge temperatuur in de wasmachine waardoor de huisstofmijt wordt gedood. Synthetische dekbedden zijn lichter dan de donzen en wollen dekbedden. Ze zijn alleen ook wat minder ventilerend.

   

  >> bekijk het assortiment synthetische dekbedden

   

  Katoenen dekbed

  Op zoek naar een dekbed dat goed ventileert en goed isoleert? Dan is een katoenen dekbed een prima keuze! Een dekbed van katoen is iets zwaarder dan een donzen dekbed maar wel wat lichter dan een wollen dekbed. Als je budget het niet toe laat om een donzen of wollen dekbed te kopen, dan boedt het dekbed van katoen een prima goedkoper alternatief!

  >> bekijk het assortiment katoenen dekbedden

   

  4-seizoenen dekbed

  Een 4-seizoenen dekbed zegt niks over materiaal en vulling maar kun je het hele jaar door gebruiken. Een 4-seizoenen dekbed bestaat namelijk uit 2 delen. Een deel voor in de zomer en een deel voor in de herftst/lente. Deze 2 delen zijn aan elkaar vast te maken waardoor je een dekbed krijgt die je in de winter goed kan gebruiken. Ook voor mensen die het snel koud hebben is een 4-seizoenen dekbed een prima optie.

   

  Kies je eigen comfortabele dekbed!

  Hopelijk hebben we je een goede uitleg kunnen geven over de verschillende eigenschappen die de materialen en vulling van elk dekbed bieden. Weet je toch nog niet zeker of je beter een donzen dekbedof een synthetisch dekbed kunt kiezen? Bel of mail ons dan gerust zodat wij verder advies kunnen geven! Kijk voor onze gegevens bij Klantenservice.

  PS: Heb je voornamelijk katoenen dekbedovertrekken? Kies dan een dekbed met katoen tijk - dan blijft je dekbed beter in het overtrek zitten!

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »