Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
  Danielle van de Vlag - Donderdag 28 Februari 2023

  Zo creëer je meer rust in de slaapkamer

  De slaapkamer is een plek om tot rust te komen, bij te slapen, bij te tanken en uitgerust wakker te worden. Althans, dat is de bedoeling! Dit heb je deels in de hand, maar deels ook niet. Maar wat je wel in de hand hebt, gaan we verder uitdiepen. Want door meer rust in de slaapkamer, kun je beter afschakelen en ontspannen. En dit komt weer ten goede voor je nachtrust, dus pas de volgende tips toe. Zo creëer je meer rust in de slaapkamer. 

  Begin met opruimen

  Het begint uiteraard met de basis: begin met opruimen!

  ~ Kijk goed welke spullen je wilt houden op slaapkamer die je rust brengen en berg alle spullen op waar je geen energie van krijgt of die juist zorgen voor onrust. 

  ~ Hang kleding niet over een stoel, maar hang het netjes in een afgesloten kledingkast.

  ~ Leg boeken en andere spullen die je binnen handbereik nodig hebt in een nachtkastje die je kunt afsluiten. 

  ~ Maak elke dag het beddengoed van je bed op en maak het strak, sfeervol en rustig met een sprei.

  Frisse lucht in de slaapkamer 

  Misschien vraag je je af waarom frisse lucht meer rust creëert in de slaapkamer en dat snappen we! Frisse lucht zorgt voor een beter energie- en zuurstofgehalte in de ruimte, waardoor je beter functioneert en je zelfs beter kunt ontspannen. Een afgesloten ruimte waar niet wordt geventileerd kan lichamelijke klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, onrust, vermoeidheid en lusteloosheid. Dus … zet het raam op een kier, laat frisse lucht binnen en adem in en uit. 

  Gebruik zachte kleuren in de slaapkamer

  Dit is natuurlijk heel logisch. Zachte kleuren geven een vriendelijk karakter aan de ruimte en dit zorgt automatisch voor meer rust. Door harde of felle kleuren te gebruiken, kan dit zorgen voor meer onrust. Donkerpaars, donkerbruin en zwart kunnen juist een onrustig gevoel geven. Kies liever voor de volgende tinten in de slaapkamer:

  • Beigetinten 
  • Pasteltinten 
  • Lichtgrijs 
  • Lichte tinten groen en blauw

  Wist je dat lichtgroen en lichtblauw een kalmerende en rustgevende werking hebben op je brein? Ideaal dus om toe te passen in de slaapkamer!

  Vermijd beeldschermen 

  We kunnen tegenwoordig moeilijk zonder beeldschermen en soms brengen ze ook echt wel de nodige ontspanning. Maar vermijd ze liever wel wanneer ze je onrust brengen en ze je uit je slaap en ontspanning halen. Het kunnen namelijk behoorlijke stoorzenders zijn. Het blauwe licht van je televisie, telefoon of ander beeldscherm kunnen zelfs je slaapritme volledig ontregelen. Dus laat ze liever achterwege in de slaapkamer voor meer rust. 

  Groene planten 

  Wist je dat groene luchtzuiverende planten zorgen voor meer zuurstof in een ruimte? Luchtzuiverende planten filteren namelijk de lucht in de ruimte en zorgen voor verversing ervan. En zuurstof is weer perfect om goed te kunnen ontstressen en ontspannen. Alleen al bij het zien van groene planten wordt ons brein rustiger. Dus groene planten staan niet alleen gezellig, ze hebben ook nog eens een hele nuttige functie en brengen meer rust, ook in de slaapkamer. 

  Subtiele verlichting 

  Dit wordt soms vergeten, maar subtiele verlichting draagt echt bij aan meer rust in de slaapkamer. Een felle en ongezellige lamp geeft niet echt sfeer en kan zelfs een stoorzender worden in de slaapkamer. Fel licht kan er bovendien voor zorgen dat je minder goed in slaapt komt. Zorg voor subtiel en eventueel dimbaar licht. Zo kun je altijd spelen met de warmte van het licht. Tip: kies voor meerdere lichtbronnen in de slaapkamer, zodat je elke hoek afzonderlijk kunt verlichten. 

  Comfortabel en zacht beddengoed

  Last but not least, comfortabel en zacht beddengoed is een must om meer rust in de slaapkamer te creëeren. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om ’s avonds je bed in te duiken onder heerlijk comfortabel en zacht beddengoed? Met een 4-seizoenen dekbed zit je het hele jaar goed, want je kunt de dekbedden van elkaar afhalen als het te warm is en gemakkelijk aan elkaar bevestigen wanneer je meer warmte wenst. Kies in de winter voor lekkere warme teddy fleece dekbedovertrekken. Deze geven de slaapkamer direct sfeer en zorgen voor meer warmte en rust. In de zomer mag het allemaal iets lichter en luchtiger zijn en bieden linnen dekbedovertrekken uitkomst.

  Dit waren onze tips om meer rust op de slaapkamer te creëren. Heb jij nog aanvullende tips, laat het ons gerust weten.


  Lees meer interessante blogs en laat je inspireren!

  Lees het in onze blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »