Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
  Danielle van de Vlag - Vrijdag 16 Januari 2023

  Wanneer moet je een hoofdkussen vervangen?

  Tja … goede vraag! Het is ook een vraag die je jezelf niet vaak stelt en misschien zelfs een vraag waar je bijna nooit over nadenkt. Lig je al jaren op hetzelfde hoofdkussen, omdat het nog prima ligt en je er nog lekker op slaapt? Dan snappen we dat je er niet direct mee bezig bent. Maar slaap je bijvoorbeeld wel slecht of heb je het idee dat je kussen dunner wordt of inzakt? Dan is het een goed idee om het kussen een keer te vervangen. Je ligt namelijk een derde deel van de dag op je hoofdkussen. Wanneer moet je een hoofdkussen vervangen? We gaan het je uitleggen. 

  Hoe lang gaat een hoofdkussen mee?

  Over het algemeen gaat een hoofdkussen zo’n 2 tot 3 jaar mee. Het is overigens wel afhankelijk van de kwaliteit en vulling van het kussen. Zo gaat een hoofdkussen met veren bijvoorbeeld langer mee dan een hoofdkussen met een synthetische vulling. Het is raadzaam om een hoofdkussen te vervangen na 2 tot 3 jaar, omdat een hoofdkussen zijn kwaliteit en veerkracht verliest en bovendien is het hygiënisch om een kussen te vervangen.

  >> Moeite met uit bed komen in de herfst- en wintermaanden? Lees onze tips!

  Waar moet een hoofdkussen aan voldoen?

  Het is uiteraard heel persoonlijk waaraan een hoofdkussen moet voldoen. Misschien vind je dat een hoofdkussen zacht moet zijn zodat je er met je hoofd lekker in kunt zakken, terwijl je partner misschien liever een stevig hoofdkussen heeft. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens verkrijgbaar, zoals:

  • Hoofdkussens met dons en veren
  • Hoofdkussens met synthetische vulling
  • Hoofdkussens met vulling van wol
  • Hoofdkussens met vulling van schuim (foam)

  Kijk welke eigenschappen bovenstaande kussens hebben en welk kussen het beste bij jou past. 

  Wanneer een hoofdkussen vervangen?

  Er zijn verschillende punten waarop je kunt beoordelen of je hoofdkussen aan vervanging toe is. Let op de volgende tekenen.

  • Let op de kleur van het kussen. Heeft het kussen gele kringen of plekken van transpiratievocht, vuil en huidvet, dan is het raadzaam om het kussen te vervangen.
  • Slaap je slecht of val je moeilijk in slaap en blijf je het kussen continu omdraaien om een goede houding aan te kunnen nemen? Schaf dan eens een ander hoofdkussen aan, wellicht gaat het je helpen.
  • Word je regelmatig wakker met schouder- en nekklachten? Ook dan is het raadzaam om een ander hoofdkussen aan te schaffen.
  • Veert je kussen niet meer terug nadat je het opklopt of over elkaar vouwt en deed het kussen dit voorheen wel? Dan is de vulling wellicht in kwaliteit achteruit gegaan en toe aan vervanging. 

  Wat kun je doen om je hoofdkussen extra te beschermen?

  Heb je eenmaal besloten om een nieuw hoofdkussen aan te schaffen, dan is het raadzaam om je kussen extra te beschermen om er lang(er) plezier van te hebben. Doe dit met een kussenbeschermer met daar overheen een kussensloop. Een kussenbeschermer beschermt je kussen tegen, vet, vuil en transpiratievocht. Klop het kussen elke ochtend even op en laat het eens per week luchten in de buitenlucht. Tot slot: was je hoofdkussen minimaal eenmaal per jaar in de wasmachine. Kijk goed op het wasvoorschrift om je hoofdkussen op de juiste manier te reinigen of breng het naar de stomerij. 

  Meer interessant tips en informatie lezen? Lees onze blogs en laat je inspireren!

   

  Geschreven door Danielle van de Vlag/Puur van Geluk

  Lees het in onze blog

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »