Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Danielle van de Vlag - Donderdag 29 Oktober 2022

    Veelgestelde vragen over het kiezen van de juiste formaten beddengoed

    Omdat we weten dat het best lastig is om te bepalen welke maat beddengoed je nodig hebt, hebben we een aantal veelgestelde vragen op rijtje gezet met de juiste informatie. Zo kun je gemakkelijk zien welk dekbed, dekbedovertrek en hoeslaken je nodig hebt voor jouw bed. Hiermee voorkom je irritatie van schuivend en losrakend beddengoed en hoeslakens en creëer je een comfortabel bed voor een goede nachtrust. Welke maten dekbedden zijn er en welke maat dekbed heb ik nodig? Hoe kies ik de juiste maat dekbedovertrek en hoeslaken? Lees en laat je inspireren!

     

    Welke maten dekbedden zijn er?

    Er zijn verschillende maten bedden en matrassen verkrijgbaar. En bij elk bed en matras is er een passend dekbed te vinden. Dekbedden zijn in de volgende soorten verkrijgbaar:

    • Baby dekbed 
    • Peuter dekbed  
    • 1-persoons 
    • 2-persoons 
    • Lits-jumeaux 
    • Lits-jumeaux XL

     

    Hoe kies ik de juiste maat dekbed?

    Als je eenmaal weet hoe groot je bed en matras is, dan kun je een perfect passend dekbed vinden. Een goed passend dekbed is altijd groter dan het matras en valt over het matras heen. We zetten de maten van de matrassen en de dekbedden voor je op een rijtje.

    • Voor een babybed kies je een 100x135cm dekbed
    • Voor een peuterbed kies je een 120x150cm dekbed
    • Voor een 1-persoons matras kies je een 140x200/220cm dekbed (voor 80,90,100cm breed) 
    • Voor een 2-persoons matras kies je 200x200/220cm of twee 1-persoons dekbedden als je graag allebei apart onder een deken wilt slapen
    • Voor een groter matras of een royaal dekbed kies je voor lits-jumeaux of lits-jumeaux XL dekbed

     

    Welk dekbedovertrek heb ik nodig voor mijn matras?

    Meet het dekbed op de juiste manier op om de maat van het dekbedovertrek te kunnen bepalen. De maten van een dekbedovertrek gaan altijd breedte x lengte. Soms meet je de verkeerde kant van het dekbed op waardoor het dekbedovertrek niet past. Draai het dekbed een kwartslag om de juiste maat te kunnen meten. We hebben een overzicht gemaakt waarin je gemakkelijk kunt zien welk dekbedovertrek je nodig hebt voor jouw matras. Twijfel je of kom je er niet uit, dan geven we je graag advies. 

     

    Hoe voorkom ik dat mijn dekbed uit mijn dekbedovertrek zakt?

    Eigenlijk is deze vraag heel simpel op te lossen. Kies voor een dekbedovertrek met knoopjes of een ritssluiting aan de onderkant. Hiermee blijft je dekbed in je dekbedovertrek zitten zonder dat het eruit kan zakken. Ideaal! 

     

    Hoe kies ik een passend hoeslaken voor mijn matras?

    Het is, voordat je een hoeslaken gaat kopen, belangrijk om te weten hoe groot je matras is, maar vooral ook hoe dik/hoog het matras is. Meet de hoekhoogte van het matras op, zodat je precies weet welk hoeslaken je nodig hebt om te voorkomen dat het niet past of elke keer losraakt. Meet de hoekhoogte van het matras op en haal daar 5cm vanaf voor een juiste maat hoeslaken. Een hoeslaken met een hoekhoogte van 30cm is geschikt voor een matras met een hoekhoogte van 25cm. Voor het kopen van een hoeslaken voor een boxspring bed geldt hetzelfde. Houd daarbij ook rekening met een eventuele topper. Wij raden aan om zowel de topper als het matras te voorzien van een hoeslaken. Gebruik een hoeslaken met een hoekhoogte van 40cm wanneer de totale hoekhoogte van het matras niet hoger komt dan 35cm. 

    Wil je het matras extra beschermen tegen slijtage en (transpiratie)vocht? Gebruik dan een molton hoes of een waterdichte matrasbeschermer onder het hoeslaken. 

     

    Neem gerust contact met ons op

    Heb je nog vragen of wil je graag advies over dekbedden, dekbedovertrekken of hoeslakens voor jouw bed? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We denken graag mee voor een passend advies.



    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »