Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Woensdag 19 Augustus 2015

    Koel dekbedovertrek van katoen satijn

    Heerlijk, zo’n zwoele zomeravond. Lekker lang buiten zitten om onder het genot van een drankje de dag langzaam te voelen afkoelen. Dan is er niets fijner om aan het eind van de avond weg te kunnen kruipen onder een behaaglijke, maar koele deken. Kies daarom voor een dekbedovertrek dat koel aanvoelt tijdens warme nachten.

    Slapen tijdens warme nachten

    Want hoe fijn de zomer ook is, in deze tijd is de slaapkamer vaak een bron van irritatie. Muggen en broeierige warmte kunnen voor heel wat slapeloze nachten zorgen. Om zo koel mogelijk te kunnen liggen, is het juiste beddengoed van groot belang. Met een zomerdekbed of alleen een dekbedovertrek heb je het niet te warm, maar ben je toch behaaglijk bedekt. Daarnaast kan het materiaal van het dekbedovertrek de doorslag geven voor een goede nachtrust!


    Koel katoen satijn

    Koele zomerse nachten beleef je het best met een katoen satijnen dekbedovertrek. Satijn is een manier van weven. Satijnweving zorgt voor een heel soepele en glanzende stof door de garens van een bepaald weefsel heel dicht op elkaar te weven. Bij katoen satijn zijn dat garens van katoen. Katoen satijnen dekbedovertrekken zijn dus gemaakt van 100% katoen en beschikken daardoor over alle goede eigenschappen van dit natuurlijke materiaal:

    - Het droogt snel;
    - Het is een goede warmtegeleider, dus fris in de zomer;
    - Het kan heet worden gewassen en gestreken en in de droger worden gedroogd en is daarmee zeer praktisch en hygiënisch in gebruik;
    - Het neemt veel en snel vocht op zonder klam aan te voelen. 
    - Katoen in satijnweving is bovendien huidvriendelijk en luchtdoorlatend. Een katoen satijnen dekbedovertrek is dus heerlijk soepel, licht, glad en koel en voelt zacht aan op de huid.

    Goed slapen tijdens warme nachten

    Met een katoen satijnen dekbedovertrek maak je een zomerse nacht dus al een stuk aangenamer! Maar je kunt meer doen om beter te slapen tijdens broeierige nachten. We geven je graag de volgende tips:
     

    Steek je voet onder de deken uit.
    De meeste lichaamswarmte wordt namelijk afgevoerd via onze voeten. Steek ze daarom maar lekker buitenboord!

    Zorg voor koele lucht.

    Heb je geen airco, dan kun je ook met een ouderwetse ventilator voor een koel briesje zorgen. Zet een paar flessen of bakken met ijs voor de ventilator en hij zal koele lucht verspreiden in plaats van de warme lucht te verdelen.

    Houd de slaapkamer koel.

    Houd overdag de ramen en zonwering gesloten en daarmee de warme buitenlucht buiten, en zet in de avond de ramen en deuren zoveel mogelijk tegen elkaar open. Een ventilator kan helpen de warme lucht weg te blazen naar de overloop, zodat koelere lucht van buiten de kamer in kan komen. Heb je een zolder of vliering? Zet die open, zodat de warme lucht zo ver mogelijk kan stijgen.

    Koel je lichaam af.

    Een lauwe douche of lauw bad voor het slapengaan koelt het lichaam goed af. Maak het water niet te koud, dan wordt je lichaam juist aan het werk gezet om zichzelf weer warm te maken! Je kunt ook even je polsen onder de koude kraan houden of een koud voetenbad nemen. Zorg daarnaast voor voldoende vocht gedurende de dag, dit is belangrijk om ook ‘s nachts je lichaamstemperatuur te reguleren.

    Neem koele kompressen en kruiken mee in bed.

    Een koude kruik maak je zelf door een sok te vullen met rijst en die in de vriezer te leggen. Of leg het beddengoed zelf overdag in de vriezer. Verder kun je een handdoek vochtig maken en als koel kompres in de nek leggen of gebruiken om onder te liggen.

    Zoek de koelte op.

    Slaapkamers liggen meestal op de eerste of tweede verdieping. Warme lucht stijgt op, dus de slaapkamer is niet de meest ideale plek tijdens tropische dagen. Kies daarom voor een koelere slaapplek: in de woonkamer of misschien zelfs in de tuin of op het balkon!

    Schakel apparatuur en lampen uit.

    Kijk eens rond of er warmte afgevende elektrische apparatuur of lampen in de buurt van je slaapplek zijn. Schakel deze zoveel mogelijk uit. Alle beetjes helpen!


    Mooi katoen satijn

    Ten slotte willen we graag vermelden dat katoen satijn niet alleen prettig en koel aanvoelt, maar ook nog eens erg mooi is om te zien! Doordat de garens in satijnbinding zeer dicht op elkaar zijn geweven, is de bovenkant van de stof glanzend. En dat geeft een mooie, luxe uitstraling aan je dekbedovertrek én aan je slaapkamer.

    Wij voeren bovendien een uitgebreide collectie in allerlei kleuren en stijlen; van stoer checkerboard tot kleurrijk bloemendesign en alles er tussenin, met allemaal die fijne luxe look. Heb jij het snel warm onder een dekbed? Dan is een katoen satijnen dekbedovertrek perfect geschikt voor jou. Kies jouw favoriete stijl in onze webshop en lig er altijd ‘cool’ bij!
     

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »