Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Vrijdag 29 Maart 2017

    Hoe kies je het juiste hoeslaken?

    Je shopt wel vaker online, dus ook een hoeslaken bestel je even snel via internet. Althans, dat is het idee. Totdat je ziet hoeveel maten, soorten en materialen hoeslakens er zijn. Hoe kies je nu het juiste hoeslaken? Met deze gids vind je probleemloos je weg in de wereld van matrasbescherming!

     

    Kies de juiste maat

    Nogal logisch: een hoeslaken moet om je matras passen. Bestel echt de juiste maat, want een te klein hoeslaken krijg je met geen mogelijkheid om je matras. Een te groot hoeslaken veroorzaakt dan weer kreukels en vouwen. Dat ligt niet lekker en zo’n slobberend onderlaken staat ook niet netjes. Meet dus voor de zekerheid de breedte, lengte én hoekhoogte van je matras om de juiste maat te bestellen.

     

    Kies een materiaal

    Wat vind je fijner: een soepel hoeslaken of een stevige? Praktisch of luxe? Neem deze overwegingen mee bij het kiezen van je hoeslaken!

    • Veel hoeslakens zijn gemaakt van katoen jersey. Hierbij is het katoen gebreid in plaats van geweven. Daardoor is het erg elastisch en voelt het koel aan. Een jersey hoeslaken sluit perfect aan, is praktisch in gebruik, wasbaar op hoge temperaturen, verkrijgbaar in allerlei kleuren en niet duur.
    • Percal is een fijn geweven stof, waarbij minimaal 200 garen per inch (2,54 centimeter) zijn gebruikt. Dit hoeslaken is behaaglijk, sterk en kan goed tegen wrijving. Het is meestal van gemaakt van katoen, maar kan ook bestaan uit polyester.
    • Katoen satijn is katoen in een dichte satijnweving (minimaal 220 TC). Dit hoeslaken voelt zacht en soepel aan. Ook heeft het een subtiele glans. Katoen satijn is huidvriendelijk en ademend. Luxer dan gewoon katoen en gladder dan katoen percal, minder elastisch als jersey.
    • Badstof is een mengeling van polyester en katoen en kan veel vocht opnemen. Badstof is warm en zacht en goed rekbaar. Voor kindermatrassen is een badstof hoeslaken ideaal.
    • Lycra betekent dat er een klein percentage lycra aan het katoen is toegevoegd. Resultaat: een zacht, elastisch en soepel hoeslaken. Vaak heeft dit hoeslaken een lichte glans.
    • Flanel is fijn voor in de winter en als je last hebt van koude voeten. Dankzij het licht geruwde oppervlak (dat lekker zacht aanvoelt) biedt flanel warmte en houdt die goed vast. Flanel wordt meestal gemaakt van katoen.

     

    Kies een kleur

    De maat en het materiaal zijn het belangrijkst voor je slaapcomfort, maar het oog wil natuurlijk ook wat! De meeste hoeslakens zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en kun je prachtig combineren met je dekbedovertrek. Daarnaast bieden sommige merken, zoals Pip Studio, een uitgebreide collectie met bijpassende hoeslakens. Hierop staat een subtiel motief die je terugvindt op het andere beddengoed. Voor een perfecte match!

    Speciale hoeslakens

    Naast de standaard hoeslakens, is er ook een groot aanbod speciale hoeslakens:

    • Voor een boxspring met daarop een topmatras is er de topper. Dit hoeslaken heeft vaak een hoekhoogte van 10 cm en elastiek rondom, zodat die perfect aansluit om het matras.
    • Voor het topmatras met split van een elektrisch verstelbare boxspring is er de splittopper. De split in het hoeslaken zorgt ervoor dat de matrassen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.
    • Een molton is een aparte categorie en te gebruiken als extra bescherming van het matras, onder het hoeslaken. Een molton is dik en wollig en vaak gemaakt van katoen of katoen/polyester.
    • Als je allergisch bent voor huisstofmijt, dan brengt een anti-allergie matrasbeschermer verlichting. Door de uiterst dichte weving sluit deze hoes het matras helemaal af en kan er geen stof, pol, schimmel of mijt meer in of uit. Je hebt ook allergeendichte kussenslopen en dekbedhoezen. Hier overheen kun je een hoeslaken, kussensloop en dekbedovertrek naar keuze gebruiken.

     

    Nog meer tips voor het vinden van jóuw hoeslaken!

    • Kijk ook eens naar de draaddichtheid (TC). Hoe hoger de draaddichtheid, hoe zachter en soepeler de stof zal zijn. Hoe lager de TC, hoe stugger de stof.
    • Kijk altijd goed naar de instructies op het waslabel. Zo voorkom je dat je mooie hoeslaken zal krimpen in de was! Het voordeel van een jersey hoeslaken is dat die krimpvrij is.
    • Moltons zijn vaak nog niet voorgekrompen, Deze was je de eerste keer op 60 graden zodat ze in de juiste maat krimpen. En als je de molton in de droger doet, dan wordt die extra wollig.
    • Draai en woel je veel 's nachts? Kies dan voor een hoeslaken met elastiek rondom. Deze blijft nog beter zitten dan een standaard hoeslaken met elastiek in de hoeken.

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »