Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Danielle van de Vlag - Vrijdag 20 November 2022

    Besparen op je energiekosten? Zo houd je het lekker warm

    In deze tijd van het jaar wordt het buiten frisser waardoor we sneller geneigd zijn om het binnen lekker warm te stoken. Maar daar wordt de energierekening niet lager van en jij niet blijer. We zoeken daarom naar alternatieven om het toch lekker warm te hebben, zodat we de verwarming een graadje lager kunnen zetten. Besparen op je energiekosten? Zo houd je het lekker warm. Want alle kleine beetjes helpen! 

    Plaids en fleece dekens 

    Met plaids en fleece dekens kun je op een simpele manier snel warm worden wanneer je bijvoorbeeld op de bank zit of wanneer je achter je bureau aan het werk bent. Zo kun je de verwarming lekker laag houden of zelfs nog een graadje lager zetten. Sla een plaid of fleece deken om je heen en je hebt het binnen no time lekker warm. Bovendien is het zo gezellig en kneuterig om samen onder een kleedje op de bank te liggen, kaarsjes aan en relaxen maar..

    Warm dekbed en dekbedovertrek 

    Op de slaapkamer hoeft de verwarming in principe helemaal niet aan. Zelfs niet in de winter. Het is namelijk veel beter voor je gezondheid om te ventileren op de slaapkamer en de verwarming laag te houden en het liefst zelfs helemaal uit te zetten. Met een comfortabel dekbed en dekbedovertrek warmt je lichaam snel op en is het echt niet nodig om de verwarming aan te zetten. Heb je gelijk een goede reden om lekker op tijd onder de wol te kruipen.

    Ramen en deuren dicht, maar wel ventileren 

    Dat zorgt namelijk gelijk voor een aangenaam gevoel. Kijk ook of het zolderraam (als je deze hebt) dicht zit, warme lucht stijgt namelijk snel naar boven en dan gaat het rechtstreeks naar buiten. Dat zou zonde zijn. Maar zorg wel dat je een klein beetje frisse lucht in elke ruimte van je huis krijgt door bijvoorbeeld een rooster open te zetten. Ventilatie in huis is noodzakelijk en wist je dat verse buitenlucht beter en sneller verwarmt dan de lucht die al in huis aanwezig is? Dus ook op deze manier bespaar je op je energiekosten. 

    Gordijnen open en dicht

    Klinkt gek hé? Maar we bedoelen dat je de gordijnen open moet doen zodra de zon schijnt. Deze kan dan lekker naar binnen schijnen en je huis opwarmen. Doe de gordijnen dicht voordat de zon weg is en het avond wordt. Zo houd je de warmte lekker lang vast binnen. Heb je geen gordijnen? Het is een aanrader om ze aan te schaffen, zeker wanneer het buiten kouder gaat worden en gaat vriezen. Ramen trekken namelijk veel kou aan en dit trekt door naar binnen. Kies voor een dikke gevoerde gordijnstof of ga voor velours gordijnen die de kou van buiten tegenhouden en de warmte van binnen beter en langer vasthouden. Daar kun je je energiekosten met een paar tientjes per jaar mee verlagen. Let wel op dat je de gordijnen niet voor de verwarming hangt als je deze aan hebt. Dan blijft de warmte namelijk achter het gordijn hangen en verwarmt het niet de ruimte. 

    Gezellige warmte creëren 

    Zodra het ’s avonds eerder donker is, gaan hier de kaarsjes weer gezellig aan. En al bij het aansteken van een aantal kaarsen, wordt de ruimte lekker warm. Het is niet alleen lekker warm en aangenaam, het zorgt ook nog eens voor de nodige gezelligheid tijdens de donkere dagen. Zo kun je gerust de verwarming een graadje lager zetten en besparen op de energiekosten. Heb je een open haard, dan bof je want bij het aansteken van een paar houtblokken warmt de woonkamer binnen no time op. Zorg wel voor voldoende ventilatie!

    Heb jij nog ultieme tips voor ons om te besparen op je energiekosten en het lekker warm te houden? Wij zijn benieuwd!

    >>> Laat je ook inspireren door onze andere informatieve blogs

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »