25 August 2017
Weer fit na de vakantie

Misschien zitten de eerste werkdagen er alweer op of geniet je nog van de laatste week zomervakantie. Hoe dan ook, de zomer loopt nu echt ten einde. Straks wordt je weer wakker door het geluid van de wekker en bepalen school- en werktijden je dagindeling. Met deze tips word je snel weer fit na de vakantie en kom je makkelijker terug in het ritme!

 

Het einde van een lange zomer

Over het zomerweer mag gediscussieerd worden, maar wat was het toch weer fijn om lekker lang vrij te zijn! Met alle geneugten van dien… Maar na al die lange avonden, overvloedige maaltijden en lekkere drankjes is het wel extra moeilijk om de draad weer op te pakken. Ga daarom slim aan de slag met slaap, voeding en beweging en kom makkelijker terug in het ritme, zonder het jezelf te moeilijk te maken!

 

Terug naar een natuurlijk slaapritme

Het liefst wil je zo lang mogelijk nagenieten van de zomer. Ook na de vakantie geniet je daarom graag van een wijntje en een hapje in de tuin. Ongemerkt wordt het steeds later, totdat je alweer na twaalf uur in bed ligt. En dat terwijl de wekker om half zeven afgaat… Hoe verleidelijk het ook is om je gevoel van vakantie vrijheid vast te houden, je voelt je veel fitter bij een goed slaapritme. Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt per persoon. Probeer je slaaptijd zo te bepalen dat je vanuit jezelf, dus vóór de wekker, wakker wordt. Er zijn gratis apps te downloaden die je helpen je natuurlijke slaapcyclus te bepalen. Zo weet je precies hoelang je nog lekker in de tuin kunt zitten, zonder dat je daar de volgende dag last van hebt!

 

Let op je voeding

Tijdens de vakantie hoef je even niet op te letten. Genieten van een ijsje, uitgebreid uit eten gaan en een barbecue hier en daar horen erbij. En dan natuurlijk met een drankje in de hand. Die geneugten hebben zich echter wel vertaald in een zomer kilootje of twee. En van die extra kilootjes wordt je niet fitter, laat staan vrolijker. Tijd om weer op je voeding te letten dus! Een alcoholvrije maand is al een prima begin. Breng daarnaast een bezoekje aan een goede groenteboer en ga je te buiten aan verse groenten en zomers fruit. Begin de dag met een smoothie of yoghurt met zomerfruit en pak een groene salade in als lunch. Drink hierbij voldoende water en je bent zo weer fit en terug op gewicht!

 

Kom in beweging

Kom ten slotte in beweging en werk al je luie zweet eruit. Dat kan ook als je elke dag moet werken. Laat de auto staan en fiets of loop naar je werk (of parkeer desnoods op grotere afstand van het werk), neem de trap in plaats van de lift, haal wat vaker koffie voor je collega’s en maak tijdens de lunchpauze een ommetje. Kun je meteen van de laatste zomerdagen genieten. Buiten het werk om is zwemmen een fijne manier om je vakantiegevoel te behouden en tegelijkertijd weer fit te worden. En dat kan zelfs even snel voor of na het werk: een half uurtje zwemmen staat gelijk aan 1 uur en 40 minuten lopen! Wil je liever genieten van de laatste zomeravonden in de buitenlucht? Ga dan 's avonds een stukje wandelen, fietsen of rennen en je werkt meteen aan je conditie!Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »