Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Dinsdag 20 September 2016

    Jouw favoriete slaaphouding

    Je wist het toch heel zeker? Toen je gisteren in je bed stapte, deed je het aan de linkerkant en je ging op je rechterzij liggen. En nu word je wakker aan het rechtervoeteneind, op je rug, met je dekbed zijdelings over je heen. Wat heb jij vannacht allemaal uitgespookt? Hoeveel slaaphoudingen heb je wel niet? Je zou er eigenlijk een film van moeten maken!

    Welke slaaphoudingen zijn er?

    Laten we beginnen met een bakerpraatje uit de wereld te helpen. Als jij 's ochtends wakker wordt en je hele bed ligt overhoop, wil dat niet zeggen dat je wild gedroomd hebt. Integendeel. Als je droomt, is je lichaam volledig ontspannen, zelfs bijna verlamd. Het enige wat beweegt zijn je ogen, heel snel. Dit slaapstadium, de REM-slaap, waarbij REM staat voor Rapid Eye Movement, is het stadium waarin jij in dromenland vertoeft. Die wilde bewegingen en het veranderen van slaaphouding, dat doe je tussen je dromen in. Bijna iedereen heeft een favoriete slaaphouding. Je slaaphouding kan van invloed zijn op de diepte van je slaap en je gezondheid. Ook zijn er mensen die beweren dat je slaaphouding iets zegt over je karakter. Wil je hier iets meer over lezen?

    Koninklijk op je rug

    Op je rug slapen wordt ook wel de koninklijke slaaphouding genoemd. Dit is een hele natuurlijke houding, met weinig belasting voor je nek of rug. Lig je op een kussen, dan is dat extra comfortabel. Deze houding heeft één nadeel. Als je al de neiging hebt tot snurken, dan zul je merken - eigenlijk meer je partner - dat je bezit hebt genomen van een echte houtzagerij. Sommige mensen beweren dat de koninklijke houding goed past bij erg zelfverzekerde mensen.

    Stabiel op je zij

    "Draai je even om!", zegt ze tegen haar partner. Zelfs in zijn slaap luistert hij goed. Hij draait zich op zijn zij en het snurken neemt gelukkig af. Dit is een van de voordelen van slapen op je zij. Als je een goed ondersteunend kussen hebt, is dit ook een gezonde houding voor je nek- en ruggenwervels. Er zijn drie varianten op deze slaaphouding. Heb je je benen recht, dan noemen ze het de houtblok-houding. Zijn je knieën licht opgetrokken, dan spreken we van de semi-foetale houding. Met opgetrokken knieën en je kin omlaag lig je in de foetale houding, net zoals in je eerste negen levensmaanden. Mensen met een voorkeur voor de foetale houding worden vaak gevoelig en lief gevonden, terwijl ze graag stoer willen worden gevonden. In de semi-foetale houding zouden vaak mensen slapen die als makkelijk en vriendelijk worden gezien. Lig je graag in de houtblok-positie, dan zijn er mensen die je naïef noemen en vinden dat je altijd aardig gevonden wil worden. 

    Heeft de zijligging ook nadelen? Door de zwaartekracht kunnen je borsten meer gaan hangen en vormen rimpels zich gemakkelijker.
     

    Comfortabel op je buik

    Je ligt op je buik met je armen op of onder je kussen. Je hoofd ligt zijwaarts. Ooit gedacht dat ze dit de vrijevalhouding noemen? Dit zou de houding zijn van mensen die overal controle over willen houden en een neiging hebben tot faalangst of perfectionisme. Is dit herkenbaar? Of wil je gewoon knuffelen met je heerlijke, zachte kussen?

    Alleen is maar alleen

    Slapen doe je niet altijd in je eentje. Vaak pas je je slaaphouding ook aan op die van je partner. Wat doen jullie? Als jullie op je zij liggen, met de ruggen naar elkaar toe, wil dat dan zeggen dat jullie afstand scheppen? Of hou je gewoon van je vrijheid? Heel populair en intiem is ook de lepeltjeshouding, waarbij jullie rug tegen buik liggen. Een heerlijke positie om gezellig en geborgen in slaap te vallen.


    Wij wensen jullie een goede nachtrust en mooie dromen!

     

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »