20 September 2016
Wat doe je in je bed behalve slapen?
Is dat niet een erg intieme vraag? Is het echt de bedoeling dat jij uit de doeken gaat doen wat je nog meer in je bed uitspookt behalve slapen? Dat is toch privé? Het ligt er maar aan waar je eerste gedachten naar uitgaan. Want een bed is zo multifunctioneel, dat je heel wat meer kunt dan alleen maar slapen en 'dat doen'.

Je sociale contacten onderhouden

Daar lig je dan, lekker comfortabel onder je dekbed. Je rekt je nog even uit en pakt dan meteen je smartphone. Dit is namelijk hét moment om te zien wat je vrienden allemaal gegeten hebben, welke feesten ze hebben bezocht en ook wil je weten of de date van je beste vriendin wel tafelmanieren had en zich een beetje wist te gedragen. Voor je het weet lig je uren later nog intensief te reageren en te chatten. Kijk je hier wel een beetje mee uit? Smartphones maken gebruik van blauw licht, dat een vervelend neveneffect heeft. Je lichaam denkt dat het overdag is en reageert daarop door actiever te worden. Als je nachten al niet te kort worden door je social mediagedrag, dan zorgt dat blauwe licht er wel voor dat je minder snel inslaapt.


Je bed als kantoor

Als je een zelfstandig beroep uitoefent waarbij veel telefonisch contact nodig is, waarom zou je dat altijd doen vanachter een bureau? Het is toch een bekend feit dat je de beste deals sluit als jij heerlijk in je vel zit? Uiteraard is er maar één plek waar jij je echt op je gemak voelt. In je eigen bed. Zorg dan wel voor goede kussens, zodat je hoofd en nek er ontspannen bij liggen en je stem daardoor zo natuurlijk mogelijk klinkt. Slapend - of liggend - rijk worden, wie wil dat nou niet?


Dromen of lezen?

Wat is er nou meer ontspannend dan lezen voordat je gaat slapen? Tenzij het een boek is dat je halve nachten wakker houdt omdat je moet weten wat er ook in het volgende hoofdstuk gebeurt. Sommige schrijvers hebben die gave. De hele werkdag speelt het door je achterhoofd. Straks mag je weer verder in de fantasiewereld waar jij je hart aan hebt verloren. Snel eten, opruimen en vroeg naar bed. Om er dan achter te komen dat het weer na drieën is voordat je je boek uiteindelijk dichtslaat.


Het vertrouwde kijkkastje

Je dekbed heb je opgetrokken tot onder je kin en je tv staat onder de juiste hoek aan de muur bevestigd. Voordat je naar je droomwereld vertrekt, geniet je nog even van een late misdaadserie, een mooie romantische film of een interessante talkshow. Dit is een prima afsluiting van een drukke dag. Ben je te laat in je bed gestapt? Geen enkel punt. Die irritante reclameblokken zijn er speciaal voor gemaakt dat je tussendoor je tanden kunt poetsen. Ze duren er immers lang genoeg voor.


Breakfast in bed

Je hebt hem wel gehoord, beneden in de keuken. Hij wil zich graag voor je uitsloven. Je laat hem rustig begaan en doet net of je nog slaapt. De geur van versgebrande koffie, toast met gerookte zalm en op de achtergrond ruik je het zoete van versgeperste sinaasappels. Dit is pas comfortabel en romantisch wakker worden. Je kijkt hem half slaperig en liefdevol aan. "Dat had je echt niet hoeven doen, wat lief van je". Hij straalt van geluk en jij geniet van een heerlijk ontbijt op bed. Hij heeft het slim aangepakt. Alleen zachte dingen, zonder harde kruimels die zo vervelend onder je knisperen als je je nog één keer omdraait.

Uiteraard is er nog iets dat je in bed doet behalve slapen. Iets met romantiek, liefde en passie. Misschien een onderwerp voor een volgende keer?

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »