Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Dinsdag 28 September 2016

    Welk dekbedovertrek past bij jou?

    Hoor je die uitdrukking niet vaak? Ik ben moe, ik duik mijn nest in, ik kruip in mijn mandje. Wat druk je daarmee uit als je zoiets zegt? Nestjes en mandjes hebben iets comfortabels, iets vertrouwds, iets knus. En ze zijn heel persoonlijk. Hoe kun jij je nestje nou zo samenstellen dat het ook echt iets persoonlijks wordt en helemaal bij jou past? Wat dacht je van een fashion statement met je beddengoed, zoals je dekbedovertrekken?

    Hier voel ik me thuis 

    Met de beperkte middelen die ze hebben maken veel dieren hun eigen persoonlijke nestje, elk op zijn eigen manier. Vogels gebruiken takjes, gras en ander materiaal waarmee ze hun nestje vlechten, maar kleden het ook aan met zachte materialen. Verse kruiden, hondenhaar en zelfs sigarettenpeuken zijn in vogelnestjes te vinden. Konijnen en andere dieren die onder de grond hun hol maken, hebben speciale kamers, ook voorzien van zacht materiaal,  die ze gebruiken om in te slapen. Als ze hun kraaloogjes sluiten of zich opkrullen tussen hun veren, ruiken ze hun eigen vertrouwde nestgeur. 


    En hoe doen wij mensen dat? 

    Mensen zijn ook gevoelig voor de eigen nestgeur, maar we zijn ons er niet zo van bewust. Wij leggen de nadruk op andere zintuigen. Het vertrouwde geluid van onze wekker, bekende omgevingsgeluiden, het voelen van ons matras, beddengoed en ons zachte kussen en natuurlijk het zien van alle kleuren en dessins van onze slaapkamerinrichting. Uit deze elementen stellen wij ons eigen persoonlijke nestje samen waar we ons graag in terugtrekken en waaruit we 's ochtends maar met moeite kunnen opstaan.

     

    Kies je persoonlijke stijl

    Je bed staat er al. Je matras heb je met zorg uitgekozen, precies passend bij je lichaamsmaten en je lichaamsgewicht. Je weet wat jouw lichaam nodig heeft als je slaapt en je hebt je bed zo opgebouwd dat jij altijd fris, uitgerust en zonder pijn of verkrampingen opstaat. Je beddengoed zorgt voor de finishing touch. Hou je van een traditioneel en klassiek interieur? Kies dan die soorten dekbedovertrekken die daar goed bij passen. Wat dacht je van de frisheid en reinheid van wit? wit staat overal bij en als je kiest voor dekbedovertrekken met borduursels of afgezet met kant, geef je jouw slaapkamer ook een romantisch tintje. 

    Ben jij meer van de felle kleuren en voel je je helemaal op je gemak als je ontwaakt in een combinatie van paars, geel, oranje en blauw? Zijn dekbedovertrekken in bloemenpatronen of geometrische motieven dan wat voor jou?

    Misschien ben je wel helemaal weg van een bepaalde stad of land. Bedrukte dekbedovertrekken met scènes en taferelen uit jouw favoriete stad of het land waar je zo van houdt, zorgen er dan voor dat je in je dromen er snel heen vliegt.Met de kleuren van je dekbedovertrekken kun je zo creatief spelen. Of je kiest ervoor om de kleuren neutraler te houden en ze met de kleuren van je muren, je vloer en je bed tot één geheel te smeden, of je geeft verrassende contrasten, waardoor jouw bed ook echt het middelpunt van je slaapkamer wordt. 

    En welk materiaal kies je?

    Je dekbedovertrek moet wel comfortabel zijn. Uiteraard pas je de dikte van je dekbed aan op de seizoenen. Je kunt flanellen dekbedovertrekken kiezen als je net dat extra beetje warmte nodig hebt. Wil je een luxueus en haast koninklijk gevoel? Dan is satijn een hele goede keuze. Wie houdt van een hele zachte stof en er geen last van heeft zich snel warm of zweterig te voelen, zou kunnen denken aan microvezel.

    Uiteindelijk is het jouw unieke nest en ben jij degene die bepaalt hoe je het samenstelt.
    • Nicole

      Geplaatst op donderdag 16 januari 2020 08:21

      Goedemorgen,

      Ik zou dan gaan voor 100% katoen percal of 100% katoen satijn zeker de laatste is heerlijk zacht en soepel. En beide zijn 100% katoen dus niet zweten.
      https://www.hipdekbedovertrek.nl/dekbedovertrek/dekbedovertrekken/?mode=grid&limit=24&sort=popular&max=250&min=0&filter%5B%5D=44789&filter%5B%5D=30689&brand=0

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »