Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Donderdag 26 Oktober 2019

    Slapen onder PET flessen

    Dekbedovertrek van gerecycled plastic

    Een dekbedovertrek van gerecycled plastic: dat is nog eens duurzaam. Het klinkt misschien erg vreemd, maar maak je geen zorgen: je merkt niks van het vorige leven van dit materiaal. Je ligt niet onder harde stukken plastic, maar onder een zacht en soepel dekbedovertrek van blended katoen! 

    Recycled polyester uit PET flessen

    Polyester is een kunstmatige vezel die uit plastic wordt gewonnen. Met al het plastic afval dat we tegenwoordig hebben, is het eigenlijk bizar om daar nieuw plastic voor te produceren. Beter kun je het oude plastic recyclen. Recycled polyester komt dan ook steeds vaker voor en wordt nu dus ook gebruikt voor beddengoed. In 1 recycled dekbedovertrek van blended katoen (een mix van katoen en gerecycled polyester) worden tot 12 plastic PET flessen verwerkt: een goede manier om van het plastic overschot af te komen!

    National Geographic kinderdekbedovertrekken

    Eén van die pioniers op gebied van gerecycled beddengoed is National Geographic. In samenwerking met de marktleider op het gebied van milieuvriendelijk beddengoed, heeft National Geographic een aantal mooie, comfortabele en vooral duurzame kinderdekbedovertrekken geproduceerd. Uiteraard geheel in National Geographic stijl met prachtige dessins van al het moois dat de wereld en de natuur te bieden heeft.

    NatGeo Kids Ocean life kinderdekbedovertrek

    Het Ocean Life kinderdekbedovertrek is uitgevoerd in blauwe kleuren met daarop prints van oceaandieren zoals haaien, kwallen en inktvissen en de tekst: ‘Save our Oceans’ en ‘Less than 10% of the ocean has been explored by humans’. Deze hoes heeft aan de achterzijde ook een mooie print en kan dus aan beide kanten gebruikt worden. Extra leuk is het Glow in The Dark effect. Als kinderen gaan slapen en het licht gaat uit, gloeien de kwallen op de voorkant prachtig op.

    Nat Geo Kids Dino Raptor kinderdekbedovertrek

    Het dessin van het Dino Raptor overtrek is gebaseerd op de uitgestorven wereld van de dino’s; enorm indrukwekkend en favoriet bij vele kinderen! Het rode dino skelet tegen een naturel kleurige achtergrond is dat van een Velociraptor, zo staat ook te lezen in de tekst. Op het kussen staat ‘Dino Explorer’ en de achterzijde is uitgevoerd met een leuk dessin van fossielen en dinobotjes. Perfect voor de kleine archeoloog en dinofan!

    Met elk gerecycled dekbedovertrek worden 12 PET flessen een tweede leven gegeven. Met deze leuke National Geographic dekbedovertrekken maak je niet alleen kinderen blij, maar draag je ook een steentje bij aan een beter milieu!

    Bekijk hier de NatGeo Kids kinderdekbedovertrekken van gerecycled plastic

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »