01 September 2017
Slaap je als een wolf of dolfijn..? De vier slaaptypes van dr Breus

Slapen als een leeuw, dolfijn, wolf of beer: het zijn de vier slaap persoonlijkheden zoals vastgelegd door de Amerikaanse slaapdokter Dr. Michael Breus. Volgens Breus was er een tekort aan goede termen die volledig de meest voorkomende slaapgewoontes beschrijven. Met deze vier soorten slaap persoonlijkheden kun je beter uitvogelen welk slaaptype je bent en op welk moment van de dag je op je best bent. En dat kan weer helpen om tot een beter dag- en nachtritme te komen!

 

Dekbedovertrek leeuw dolfijn wolf beer

Slapen als een leeuw

Leeuwen zijn de ochtendmensen onder de slapers. Ze worden energiek wakker bij het krieken van de dag. Opstaan in voor een leeuw niet zo moeilijk. In de namiddag eist dit echter wel zijn tol: dan krijgen leeuwen te maken met een dipje. ‘s Avonds vallen ze makkelijk in slaap, maar tot laat opblijven kan moeilijk zijn. In de ochtend zijn leeuwen het meest productief en in  de middag het meest alert.

Slapen als een dolfijn

Dolfijnen zijn moeilijke slapers. Ze slapen oppervlakkig en kunnen snel wakker worden. Slaapproblemen komen bij dolfijnen dan ook het meeste voor. Door hun onrustige slaap, voelen dolfijnen zich vaak niet uitgerust. Pas in de avond verdwijnt die moeheid en voelt de dolfijn zich op zijn best. Gedurende de dag schommelt hun activiteit en productiviteit, afhankelijk van hun nachtrust. Dolfijnen hebben niet veel slaap nodig.

Slapen als een beer

Een beer is dol op slapen en slaapt het liefst minimaal 8 uur per nacht. Beren worden langzaam wakker als de zon opkomt en gaan slapen bij zonsondergang. ‘s Ochtends heeft een beer wel wat tijd nodig om te ontwaken en gebruikt dus graag de snoozeknop. Pas tegen de middag voelt een beer zich echt wakker en is hij het meest alert. Een beer is vlak voor de middag het meest productief.

Slapen als een wolf

De wolf is een echt nachtdier. Probeer ze dus maar niet voor negen uur ‘s ochtends wakker te maken! Pas in de middag voelt een wolf zich echt wakker. Het meest productief is een wolf in de late ochtend en late avond. ‘s Avonds komt een wolf echt tot leven en is pas weer aan bedje toe als de klok twaalf uur heeft geslagen.

Welk dekbedovertrek past bij jouw slaaptype?

Wil je weten welke dierlijke slaappersoonlijkheid je bent volgens Dr Breus? Dan kun je hier de test doen. Ben je een wolf, dan weet je dat je beter geen afspraken op de vroege ochtend kunt plannen. Als leeuw kun je rekening houden met een dip in de namiddag. Best handig toch? Bovendien weet je precies welk dekbedovertrek het beste bij jou past: een dekbedovertrek met een beer, leeuw, dolfijn of een wolf!

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »