20 October 2016
Kruimels tussen de lakens
Ontbijt op bed krijgen is heerlijk. En dan maakt het niet eens uit of het een romantisch ontbijtje met champagne, aardbeien en croissantjes is of een zelfgebakken ei met hagelslag en koekjes voor Vader- of Moederdag van je kleine spruit; iedereen houdt ervan om verwend te worden. Ook al kan bij het laatstgenoemde voorbeeld je keuken een smeerboel zijn als je beneden komt, omdat je kleine koters teveel Heel Holland Bakt hebben gekeken en het bloem in royale mate is gebruikt.

Het ultieme ontbijt op bed

Stel dat jij je geliefde, je ouders of iemand die het gewoon verdient een keertje wilt verrassen met een lekker ontbijtje op bed, wat mag er dan echt niet ontbreken? Allereerst gaat het natuurlijk om het gebaar en kan je weinig verkeerd doen. Tenzij iemand vegetarisch is, en je zes broodjes met worst op het dekbed legt. 

Vaak zijn de simpele dingen al genoeg. Hieronder vind je een lijstje met ideeën voor een ontbijtje waarmee je iemand ’s nachts zelfs kunt wakker maken: 

Een all-time favorite ingrediënt van een overheerlijk, of eigenlijk ovenheerlijk, ontbijtje zijn natuurlijk versgebakken croissantjes. Alleen de geur die deze lekkernij verspreid in je huis is al genoeg reden om ze te bakken. Beleg ze met jam, kaas of zelfs helemaal niks en je hebt je eerste punten gescoord. Tip voor croissantjes die je moeilijk kan opensnijden: leg het beleg bovenop het croissantje, dat scheelt veel kruimels en moeilijk gedoe.

Je kan natuurlijk lekker makkelijk een pak sinaasappelsap opentrekken met extra vruchtvlees zodat het lijkt dat je het zelf geperst hebt, maar dat kan nooit op tegen een vers geperst sapje. Het is lekker én het bezorgt je de benodigde vitamientjes om de dag goed te beginnen. Een veilige keuze is jus d’orange, maar je kan ook gaan voor een andere vrucht zoals grapefruit. Als je een ontbijtje maakt voor iemand die echt niet zonder koffie kan in de ochtend, doe er dan ook een lekker kopje koffie bij. 
Of het nou gekookt, gebakken of gepocheerd is, met een ei scoor je altijd punten. Als je echt uit wilt pakken kan je een hartvormige bakvorm kopen en daar je eitje in bakken. Maar hé, dat is voor de echte romantici onder ons. 

Niet iedereen houdt natuurlijk van een uitgebreid ontbijt. Sommige mensen kunnen in de vroege ochtend geen hap door de keel krijgen. Maak voor diegene een lekker bakje yoghurt met bijvoorbeeld muesli of havermoutvlokken. Doe er verse aardbeien in of ander fruit en je hebt alsnog een heerlijk ontbijtje die ook nog een makkelijk weg te krijgen is. 

Na het ontbijtje kan je weer heerlijk in bed gaan liggen tussen de kruimels van het ontbijt en genieten van de gratis scrubbeurt.

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »