Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Vrijdag 29 Februari 2017

    Het slapen van de toekomst

     

    Historische slaapgewoontes

    Tegenwoordig slapen we in een luxe bed, in een veilige slaapkamer en het liefst 8 uur achter elkaar. Hoe anders was het vroeger! Het schijnt zelfs dat wij in bomen hebben geslapen. Pas na de ontdekking van het vuur konden we veilig op de grond liggen. Dat gebeurde bij toerbeurt, zodat er altijd iemand was om het vuur gaande te houden. Ons slaappatroon was daarbij heel organisch. Of het nu ochtend, middag, avond of nacht was; we sliepen wanneer het maar kon. Ook in de Middeleeuwen was ons slaappatroon anders dan nu. Door gebrek aan straatverlichting kropen mensen vlak na zonsondergang al in bed. Maar er werd niet de hele nacht doorgeslapen. Na ongeveer vier uurtjes stond men weer op. Na een uur of twee bezig te zijn geweest met allerlei activiteiten, kroop men weer onder de wol om van een tweede slaap tot het ochtendgloren te genieten!

     

    Matras van stro

    Ook onze slaapomgeving is behoorlijk veranderd. In de oertijd sliep men overal waar het maar veilig was. In de middeleeuwen was een aparte slaapkamer een zeldzaamheid. Laat staan een eigen bed! Het bed was één van de grootste rijkdommen die je in die tijd kon verwerven. Ze zagen er heel anders uit dan nu: heel hoog van de grond met soms nog een tweede matras of beddenbak eronder. Meerdere mensen sliepen in één bed, op een strozak of matras gevuld met vlokwol, vaak onder een lakken en wollen deken. Slechts de allerrijksten konden zich een eigen slaapkamer met een mooie inrichting veroorloven; iets wat wij tegenwoordig als basisbehoefte beschouwen!
     

    Het bed van de toekomst

    Onze huidige slaapkamer verandert nog steeds. En dan vooral op technologisch gebied. Was een elektrisch verstelbaar bed zo’n 20 jaar geleden ‘the bomb’; tegenwoordig worden bedden van allerlei technologie voorzien. Zo heb je het slimme bed ‘It’ dat nauwkeurig je nachtrust in de gaten houdt. De sensoren in het matras registreren o.a. je hartslag en ademhaling. De volgende ochtend krijg je via een app suggesties om je nachtrust te verbeteren. Met die app kun je ook per kant de hardheid van het matras instellen. Van dezelfde fabrikant - Sleep Number - komt ook een bed die koude voeten verwarmt en snurken helpt voorkomen. Ook ‘het bed van de toekomst’, ontworpen door Axel Enthoven voor de Belgische matrasstoffenfabrikant DesleeClama, beschikt over vele technische snufjes. Deze zijn met optische vezels en koperdraden creatief geïntegreerd in het gepatenteerd breiwerk van het bed. Zo ‘voelt’ het matras of de slaper het warm of koud heeft. Daarnaast beschikt dit bed over geïntegreerde ledverlichting, geluidsabsorptie, sensoren, bedieningspanelen en onzichtbare luidsprekers. In zo’n bed kun je wel dagen blijven liggen!
     

    Aura fresh dekbedovertrek

     

    Innovatief dekbedovertrek

    Tot slot wordt er ook op het gebied van beddengoed volop geïnnoveerd. De laatste ontwikkeling is een dekbedovertrek dat de lucht zuivert. Want ook in onze slaapkamer wordt de lucht vervuild. Door sigarettenrook, uitlaatgassen, hout, kool en rook, maar ook door schoonmaakproducten, leren producten en meubelaccessoires. Al deze schadelijke geuren hebben een negatief effect op onze nachtrust. Met een dekbedovertrek dat is behandeld met Aura Fresh worden deze ongewenste geuren geëlimineerd en geneutraliseerd. Je slaapt altijd in schone en frisse lucht, en daardoor slaap je beter!

    In de toekomst kunnen we nog veel meer van dergelijke innovaties verwachten. En dat komt onze slaap alleen maar ten goede!

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »