30 August 2016
Fris en fruitig weer naar school

De rugtassen komen van de kapstok, broodtrommels worden weer gevuld en fietsbanden vol lucht gepompt. Kortom: de kinderen gaan weer naar school. Met frisse tegenzin of juist vol goede moed, iedereen moet na zo’n lange zomervakantie altijd weer even inkomen. Met deze tips worden de eerste schooldagen voor het hele gezin wat makkelijker!

Goed voorbereid scheelt een hoop tijd

‘s Ochtends met zijn allen in de keuken om het ontbijt te maken, koffie te zetten of brood te smeren. Of allemaal tegelijk de badkamer in willen om te douchen, aan te kleden en tanden te poetsen… Dat levert geheid stress op! Leg daarom alvast de kleren van de kinderen klaar, laat ze ‘s avonds douchen of badderen en vul de avond van tevoren alvast alle trommels. In de koelkast kun je ze prima bewaren tot de volgende dag. En voor frisse energie op school (en de broodnodige afwisseling) doe je wat extra’s op de bammetjes van de kids. Leg bijvoorbeeld eens wat plakjes banaan op de pindakaas, combineer schijfjes aardbei of bramen met roomkaas, tomaat en basilicum met smeerkaas of maak een ouderwets broodje kaas/komkommer. Snijd de broodjes schuin door, wat zo’n sandwich smaakt natuurlijk veel lekkerder..!

 

Een fris begin van het nieuwe schooljaar


Rust, reinheid en regelmaat

Het is even omschakelen: van ‘s avonds nog een paar uur buitenspelen om de volgende ochtend lekker lang in pyjama rond te lummelen, tot op tijd naar bed en opstaan als de wekker gaat. Geen wonder dat veel gezinnen moeite hebben om hun draai te vinden tijdens de eerste schoolweek. Daarom is het verstandig om aan het eind van de vakantie het ritme alweer in te bouwen en de bedtijden stap voor stap iets terug te draaien. Het nieuwe schooljaar is al spannend genoeg, dus dan het is wel zo fijn als je kinderen daar goed uitgerust aan kunnen beginnen. Probeer het slapen zelf ook leuk te maken door aan een mooi voorleesboek te beginnen of samen een nieuw dekbedovertrek uit te kiezen. Met een mooie foto van hun lievelingsdier, afbeeldingen van coole robots, prachtige dinosaurussen of hun helden uit de film Frozen om onder te liggen, krijgt je kind veel meer zin om zijn bed in te duiken. En mocht het slapen onverhoopt niet lukken door de kriebels in de buik, de vele indrukken of omdat de zon nog schijnt, spreek dan af dat ze in elk geval lekker in hun mooie bedje blijven liggen. Zo komt je kind toch tot rust en dat slaapritme komt vanzelf wel.

 

 

Weer op tijd naar bed wordt leuk met een nieuw dekbedovertrek

 

Een leuk begin van het schooljaar

Rugtas, etui, broodtrommel, drinkbeker… een schooljaar begint pas echt fris met nieuwe schoolspullen. En niets prikkelt de zin om weer naar school te gaan meer dan wanneer je nieuwe kleren aan mag! Dit alles maakt school ineens een stuk leuker. En door die spullen samen te kopen, kan je kind alvast rustig wennen aan het idee. Plan ook iets leuks aan het einde van de eerste schoolweek, zoals een barbecue, een middag naar het zwembad of een lunch op een terras in de stad. Daarmee herleeft het vakantiegevoel weer een beetje en maak je bovendien duidelijk dat gezelligheid en ontspanning niet strikt voorbehouden zijn aan de zomervakantie; ook in het weekend kun je heel goed plezier maken met elkaar! En ach, over een kleine tien weken is het alweer herfstvakantie…

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »