Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Danielle van de Vlag (puurvangeluk.com) - Vrijdag 25 April 2023

    Bed opmaken in 8 stappen, dit heb je nodig 

    Is je hoeslaken regelmatig van je matras af en zit je dekbed ergens onder in je overtrek waardoor je bovenaan geen vulling hebt? Dit is vast voor velen herkenbaar. Het is misschien niet het leukste klusje, maar je kunt het wel gemakkelijk doen. Bed opmaken in 8 stappen, dit heb je nodig. Lees en ga direct aan de slag!

    Begin bij de basis

    En dat betekent dat je moet zorgen voor de juiste producten om je bed op te kunnen maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Wat je nodig hebt voor het goed opmaken van je bed? Dat sommen we hieronder voor je op.

    ~ matrasbeschermer

    ~ hoeslaken

    ~ kussen

    ~ kussenbeschermer 

    ~ kussensloop 

    ~ dekbed

    ~ dekbedovertrek

    ~ sprei 

    Heb je dit allemaal in huis? Dan kun je direct aan de slag. Heb je nog niet alles compleet, dan kun je bovengenoemd beddengoed eenvoudig online bestellen

    Matrasbeschermer 

    Dit is stap 1 voor het goed opmaken van je bed. Een matrasbeschermer zegt het al: het beschermt je matras. De beschermer is gemakkelijk te bevestigen aan je matras door middel van hoekelastieken. De elastieken zorgen ervoor dat de matrasbeschermer op de plek blijft zitten en zo min mogelijk kan schuiven. Een matrasbeschermer beschermt je matras optimaal tegen vet, vuil, slijtage, bacteriën, urine en transpiratievlekken. Het zorgt voor het behoud van je matras, waardoor deze langer meegaat. Je kunt een matrasbeschermer wassen in de wasmachine, maar het hoeft minder vaak gewassen te worden dan een hoeslaken. 

    Hoeslaken 

    Stap 2. Een hoeslaken bevestig je over de matrasbeschermer heen en hier lig je bovenop. Dit laken vangt vet, vuil en transpiratievocht op en kun je gemakkelijk wassen in de wasmachine. Kijk wel op het wasvoorschrift hoe je het hoeslaken moet wassen, want je kunt kiezen uit katoenen, flanellen, maar ook satijnen en andere stoffen hoeslakens. Allemaal hebben ze hun eigen eigenschappen en wasvoorschriften. 

    Kussen 

    Stap 3. Uiteraard is een kussen een must voor een goede nachtrust. Er zijn diverse soorten kussens verkrijgbaar met verschillende soorten vullingen, materialen en diktes. Van zachte dunne kussens tot hoge dikke kussens en alles wat er tussenin zit. Het soort kussen is afhankelijk van je wensen. Ben je een buikslaper, dan wil je waarschijnlijk niet op een dik kussen slapen, maar op een kussen die je gemakkelijk kunt vormen. Zijslapers slapen over het algemeen op een dikker kussen die stevig is voor de nek. Heb je een afwisselende slaaphouding, dan is een kussen dat zich gemakkelijk vormt een aanrader. Wat voor een slaper ben jij?

    Vraag je je af of je kussen aan vervanging toe is? Lees wanneer je een hoofdkussen moet vervangen?

    Kussenbeschermer 

    Stap 4. Naast een matrasbeschermer heb je ook een kussenbeschermer. Net zoals een matrasbeschermer zorgt een kussenbeschermer er voor dat je kussen optimale bescherming krijgt waardoor het langer meegaat. De beschermer is gemakkelijk over je kussen te bevestigen en je kunt het wassen in de wasmachine. 

    Kussensloop

    Stap 5. Een kussensloop bevestig je over een kussenbeschermer. Deze kun je regelmatig wassen in de wasmachine. De kussensloop vangt vet, vuil en transpiratievocht op en beschermt je kussen. Er zijn verschillende soorten kussenslopen verkrijgbaar. Van katoenen tot aan satijnen, flanellen, teddy fleece kussenslopen en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken en wederom afhankelijk van je wensen.

    Dekbed

    Stap 6. Een dekbed biedt warmte, geborgenheid en comfort. Ook dekbedden zijn in verschillende maten, vullingen en materialen verkrijgbaar. Heb je een eenpersoons dekbed nodig of juist een tweepersoons? Voor een tweepersoons bed kun je ook twee losse eenpersoons dekbedden gebruiken. Afhankelijk van je/jullie wensen. In de winter is het heerlijk om een dik gevuld dekbed te hebben, tenzij je last hebt van nachtelijk zweten. Dan is een minder dik en luchtig dekbed een aanrader. Vind je het lastig kiezen? Dan kun je ook kiezen voor een 4-seizoenen dekbed. Deze bestaat uit 2 lagen die je gemakkelijk van elkaar af kunt halen en aan elkaar kunt bevestigen. Heb je het warm, dan haal je de dekbedden van elkaar af en wanneer je het koud hebt, maak je de dekbedden gemakkelijk aan elkaar vast.

    >>> 5 Voordelen van een 4-seizoenen dekbed 

    Dekbedovertrek 

    Stap 7. Een dekbedovertrek beschermt je dekbed en bovendien ligt het comfortabel. Ook deze overtrekken zijn in verschillende, soorten, maten en materialen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een heerlijk teddy fleece dekbedovertrek in de winter en een satijnen of katoenen dekbedovertrek voor de zomer. Let op! Kijk goed welke maat dekbed je hebt wanneer je een dekbedovertrek aanschaft. En kies voor een dekbedovertrek met drukknoopjes of een rits om te voorkomen dat je dekbed naar beneden zakt.

    Sprei 

    De laatste stap, stap 8. Om het geheel helemaal af te maken, kun je je bed opmaken met een sprei. Dit is de laatste laag om je bed goed en sfeervol op te maken. Een sprei kun je afstemmen in de kleurstelling van je slaapkamer om een rustig geheel te krijgen. Mag er een uitblinker in de slaapkamer zijn, dan is het tof om een sprei met een toffe print of kleur te gebruiken. 

    >>> Veelgestelde vragen over het kiezen van de juiste formaten beddengoed 

    >>> Lees meer interessante en inspirerende blogs 

     

    *Geschreven door Danielle van de Vlag  

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »