Strandlakens

Strandlaken kopen?

Mee naar het strand, het zwembad, de sauna of een festival: het strandlaken is een multifunctionele, extra grote handdoek die er bovendien prachtig uitziet! Wij hebben de meest trendy, sportieve en stijlvolle strandlakens voor je verzameld. Ook aan de kleintjes is gedacht met een vrolijk assortiment strandlakens speciaal voor kinderen!

Waarom een strandlaken kopen?

Waarom zou je een strandlaken kopen in plaats van een handdoek? Nou, omdat een strandlaken veel groter, dikker, mooier en multifunctioneler is dan een handdoek! Strandlakens zijn bij uitstek geschikt om mee te nemen naar het strand. Je kunt er lekker op zitten en liggen, zonder last te hebben van zand, en na een duik droogt een strandlaken snel af. Omdat een strandlaken zo goed absorbeert, hoef je vervolgens niet de rest van de dag op een natte deken te zitten of liggen. Maar natuurlijk is een strandlaken ook ideaal om mee te nemen naar het zwembad, de sauna of het park. Wil je dus lekker kunnen liggen op een zachte handdoek die goed afdroogt en er mooi uitziet, dan kun je het beste een strandlaken kopen!

Waar is een strandlaken van gemaakt?

Om een strandlaken extra zacht en absorberend te maken, is het gemaakt van zware kwaliteit badstof, ook wel terry katoen genoemd, of van katoen velours: badstof met een velours bovenkant. Badstof is een katoenen weefsel, waarbij kettingdraden tot lussen zijn gevormd. Hierdoor is het extra absorberend en stevig. Is een strandlaken ook van velours gemaakt, dan kun je rekenen op een zachte bovenlaag. De kwaliteit van strandlakens varieert van 320 tot 450 gr/m². Hierbij geldt: hoe hoger het aantal gram, hoe beter de kwaliteit (en hoe dikker en zwaarder het strandlaken). Een strandlaken voor volwassenen is meestal 100 x 180 cm groot, maar er zijn ook extra grote strandlakens van 210 cm lang.

Soorten strandlakens

Voor elk wat wils: dat geldt bij ons ook voor strandlakens! Daarom bieden we een groot assortiment strandlakens van verschillende merken, van explosief kleurrijk tot tijdloos effen en van sportief tot trendy. Zo hebben wij de volgende strandlakens in onze winkel:

  • Een rond strandlaken: de roundie

Het ronde strandlaken maakt sinds enkele jaren zijn opmars. Vaak voorzien van een hippe, kleurrijke print of mandala, zorgt de ‘roundie’ voor een echt Ibiza gevoel. Voordeel van dit ronde strandlaken  - 160 cm in diameter - is dat je meer ruimte hebt om (met elkaar) op te zitten. Ook kun je op een rond strandlaken meedraaien met de zon of schaduw zonder dat je je strandlaken hoeft te verleggen.

  • Trendy strandlakens

Bij een nieuwe bikini of zwembroek hoort natuurlijk een strandlaken in stijl. Onze trendy strandlakens sluiten aan bij de laatste badmode: in de kleuren van nu en met de meest trendy dessins. Of geef je neutrale zwemkleding een upgrade met een trendy strandlaken!

  • Sportieve strandlakens

Sportieve strandlakens lenen zich perfect om mee te nemen naar de sportschool en het zwembad, maar net zo goed voor een lui dagje strand. Deze strandlakens met bijvoorbeeld sportieve strepen en kleuren als rood, blauw, grijs, mint en wit zijn mooi voor zowel mannen als vrouwen!

  • Effen strandlakens

Wil je dat je strandlaken bij al je zwemkleding past? Kies dan een effen strandlaken! Zo weet je zeker dat je strandlaken niet zal ‘vloeken’ bij je badkostuum.

  • Extra grote strandlakens (100 x 210 cm)

Nog meer ruimte om te liggen: wie zegt daar ‘nee’ tegen? Het extra grote strandlaken geeft met een lengte van 210 cm dertig centimeter extra ruimte ten opzicht van een regulier strandlaken.

  • Strandlakens voor kinderen

Alle populaire filmhelden, tekenfilms, dieren en voetbalclubs vind je terug op dit vrolijke strandlaken in een maatje minder. Een strandlaken is 140 cm lang en zonder uitzondering fris en vrolijk. Ook leuk om op de kinderkamer te gebruiken als kleurrijke sprei of zacht kleedje!
Lees meer