Slapen

Lekker slapen

Slapen is heel belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje, maar minstens zo gezond voor jou als ouder! Het liefst wil je dat je kleintje lekker slaapt, zodat jullie samen uitgerust aan de dag kunnen beginnen. Je pasgeboren baby zal eerst misschien in een wiegje slapen, dan de stap maken naar een ledikant en vervolgens verhuizen naar het peuterbed. Voor al die fases hebben wij een mooie collectie beddengoed. Voor baby's heb je keus uit de leukste, liefste, stoerste en schattigste lakens, dekens, hoeslakens, slaapzakjes en dekbedovertrekken. Voor je peuter kun je hier zijn eerste dekbed en kussen kopen en samen het mooiste peuterdekbedovertrek uitzoeken voor zijn grote bed!

Formaten babybedjes

Het bedje is één van de belangrijkste aankopen voor je baby. De eerste tijd zal je kleintje immers vooral veel slapen. Een bedje is in veel verschillende maten verkrijgbaar, met voor iedere maat een bijpassend matras en bijbehorend beddengoed. Het kleinste formaat babybed is het wiegje. Een wieg is knus, voelt geborgen aan en houdt je baby lekker warm. Een wiegje is dan ook heel geschikt voor de eerste maanden. Met zes maanden zijn de meeste baby’s te groot voor hun wieg geworden. Het matras voor een wieg meet 40 x 80 cm, het dekentje en lakentje meten 70 / 75 x 100 cm. Overigens kun je dit beddengoed ook gebruiken voor de kinderwagen. Een wiegje wordt niet altijd als eerste gebruikt. Veel ouders kiezen voor een hoog opgemaakt ledikant om mee te beginnen. Een babyledikant is hiervoor een geschikt formaat. Een matrasje voor dit ledikant meet 60 tot 120 cm en het beddengoed is 100 x 135 / 150 cm. Ten slotte kun je kiezen voor een groot babyledikant. Hier past een matrasje in van 70 x 140 cm en je maakt het ledikant op met beddengoed van 100 x 150.

Baby beddengoed kopen

Het bedje staat, nu komt het leuke gedeelte: Het babybedje opmaken! Want er is ontzettend veel leuk baby beddengoed te koop! Kies je voor een laken met een deken? Dan kun je een laken en deken kopen uit één van onze baby collecties in dezelfde lijn. Bijvoorbeeld met leuke panda's of schattige hartjes, stoere sterren of hippe ruitjes, helemaal op elkaar afgestemd. We hebben ook een grote collectie babydekens van het merk Meyco. Perfect voor hippe ouders die een schattige doch stylish deken voor de babykamer zoeken. Je kunt ook een deken in een babydekbedovertrek doen. Ook voor baby's is er allerlei keus in dekbedovertrekken. Met een fleurig hoeslaken of een hoeslaken in een bepaald thema maak je het babybedje helemaal af!

Naar het peuterbed

De eerste twee jaar zal je kindje nog prima in het ledikant passen, zeker als het een groot ledikant betreft. Maar op een gegeven zal je kleintje toe zijn aan een groter bed. Bijvoorbeeld als het ledikant te krap wordt, als je kind uit het ledikant gaat klimmen, of als het ledikant nodig is voor een klein broertje of zusje. Of misschien is je zoon of dochter er zelf aan toe en heeft hij al een groot bed bij een vriendje of vriendinnetje gezien. In al deze gevallen is het tijd om het ‘echte’ bed te introduceren. Je kunt meteen een 1-persoonsbed van 90 x 200 cm gebruiken of beginnen met een peuterbed. Een peuterbed is 75 x 150 cm en dus veel beter op het formaat van je twee- of driejarige afgestemd. En omdat de overstap van ledikant naar groot bed al best groot is, is het misschien wel zo fijn om met een knusser bed te beginnen!

Peuter beddengoed kopen

De overstap naar een nieuw peuterbed betekent ook de aanschaf van nieuw beddengoed. Een dekbed, een hoofdkussen en natuurlijk een mooi peuterdekbedovertrek! Zoek samen het mooiste peuterdekbedovertrek uit en je peuter zal geheid met een big smile onder de afbeeldingen van zijn lievelingsdier of favoriete tekenfilmheld gaan liggen. Voor je het weet is hij vertrokken naar dromenland. En wanneer je hem zo in zijn 'grotemensenbed' ziet liggen, kun je alleen maar trots zijn en denken: kleine kindjes worden groot... 

Lees meer