Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Mariëlle Blokzijl - Vrijdag 20 Mei 2017

    Keep it cool on the beach!

    Dit Hemelvaartsweekeinde worden temperaturen tussen de 25 en 30 graden verwacht. Heerlijk natuurlijk en gezond voor het lichaam. Tenminste, als we de zon niet in onze bol laten slaan… Vooral aan het begin van de zomer loop je veel risico op verbranding of juist onderkoeling. Dus keep it cool en maak er een heerlijk (strand)weekend van!

    De gezonde zon

    Je zult het zelf ook wel gemerkt hebben; zo rond februari ben je echt toe aan een beetje zon. De hele winter lang heeft je lichaam het zonder zonlicht moeten stellen en dat heeft zijn weerslag gehad. De zon regelt namelijk onze biologische klok en heeft een positief effect op het humeur. Zonder zon kun je dus last krijgen van een verstoord slaap- en waakritme en een negatieve stemming: de oorzaken van de bekende winterdepressie. Een ander effect van de zon is de aanmaak van de ‘wondervitamine’ D door ons lichaam. Vitamine D draagt bij aan sterke botten, tanden en nagels, een goede conditie van de huid en het algehele immuunsysteem. Zonder zon is het dus een stuk minder gezond!

    De gevaren van zonlicht

    Ondanks de vele gezondheidsvoordelen, kan de ultraviolette straling van zonlicht een gevaar vormen. Zonverbranding is niet alleen zeer pijnlijk, het is ook een belangrijke oorzaak van de meest voorkomende vormen van huidkanker. Gelukkig kun je huidverbranding door de zon goed voorkomen. Het belangrijkste advies van dermatologen is om blootstelling aan direct zonlicht tussen 11:00 en 16:00 uur te mijden. Neem bijvoorbeeld een parasol mee naar het strand om in de schaduw te kunnen zitten en draag een zonnehoed en/of zonnebril. Bescherm je huid met minimaal factor 30. Begin een half uur van tevoren al met de eerste smeerbeurt en herhaal dat het liefst elke twee uur.

    Zon in je bol

    Als je teveel zon op je hoofd hebt gehad en te weinig hebt gedronken, dan krijg je de zon in je bol. Je krijgt hoofdpijn of wordt zelfs onwel. Drink dus veel water om je lichaam te hydrateren. En vermijd alcohol in de zon. Alcohol of drugs in combinatie met warm weer is een gevaarlijke combinatie. Dat merkten zo’n tweehonderd mensen aan levende lijve tijdens de opening van het strandseizoen dit jaar. Ze werden onwel en klopten aan bij de EHBO-posten op het strand voor een behandeling. Zes mensen waren er dusdanig aan toe dat ze naar het ziekenhuis zijn gebracht Drink dat biertje of wijntje dus liever op een koel terras en houd het op het strand bij frisdrank.

    Onderkoeling door de zon

    Je leest het goed: juist tijdens de eerste stranddagen is het risico op onderkoeling groot. Het zwemwater in Nederland is aan het begin van het zomerseizoen namelijk nog erg koud; rond de 13 graden. Als je met je warme lichaam in het koude water springt, kun je overvallen worden door kramp of onderkoeld raken. Houdt het dus vooral bij een beetje pootjebaden en gespetter in de branding of ga lekker zwemmen in het zwembad.

    Koele tip voor een dagje strand

    Op het strand, aan het water of bij het zwembad is een groot strandlaken onmisbaar. Heerlijk zacht om op te liggen en super absorberend om je goed mee te kunnen afdrogen. Een hamamdoek biedt minstens zoveel voordelen. Dit strandlaken 2.0 droogt prima af en is snel droog. Bovendien blijft er geen zand aan plakken als hij nat is en dat scheelt een hoop ergernis... Daarnaast is een hamamdoek veel lichter van gewicht dan een strandlaken. Een hamamdoek wikkel je net als een sarong even makkelijk om je heen als je naar het water loopt. Of sla hem om je schouders als bescherming tegen de felle zon. Bovendien is een hamamdoek veel compacter dan een strandlaken, dus ideaal om mee te nemen in je toch al volgepropte strandtas. Ten slotte ziet een hamamdoek er ook gewoon hip uit. Bekijk hier onze collectie hamamdoeken en maak je stranddag extra relaxt!

     

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »