Klantenservice
0
Sluiten

Overige categorieën

Filters
    Marielle Blokzijl - Vrijdag 19 Juli 2017

    Babydeken voor hippe babykamer

    Babydeken voor een hippe babykamer

    Is er een kindje op komst, dan ben je al ver van tevoren druk bezig met alle voorbereidingen. Babykleertjes kopen, het kamertje schilderen en meubels kopen. Superleuk! Maar je moet ook de praktische babyspullen in huis halen, zoals luiers, voeding, washandjes, hydrofiele doeken en verzorgingsproducten. Het beddengoed is behoort tot beide categorieën. Met een babydeken maak je het babybedje veilig op, maar fleur je tegelijkertijd de babykamer op. Babydekens zijn namelijk enorm hip en stijlvol!

     

    babydeken flamingobabydeken feathers

     

    Een babydeken voor veilig slapen

    Een babydeken gebruik je in combinatie met een molton, eventueel een matrasbeschermer, een hoeslaken en laken om het bedje van je baby veilig op te maken. Door het babybed kort en strak op te maken, voorkom je dat je baby onder de deken glijdt. Ook is de combinatie van babydeken en laken goed ademend en wordt het niet te warm voor je baby. Onder een dekbed kan de temperatuur te hoog oplopen. Omdat je baby zijn eigen temperatuur niet goed kan reguleren, kan hij oververhit raken met alle gevaren van dien. Maar ook een te dikke deken kan gevaar opleveren. Kies daarom een deken van de juiste dikte voor het seizoen. Als het in de kamer erg warm is, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dunne deken. Let op: het materiaal zegt weinig over de warmte; katoen en polyester hebben bijvoorbeeld dezelfde isolatiewaarde. En wees voorzichtig met het toevoegen van een tweede deken; dit is vrijwel nooit nodig. Twijfel je of je baby het warm genoeg heeft? Voel dan niet aan de handjes; deze zijn geen goede graadmeter en mogen gerust koud aanvoelen. Voel daarentegen even achter het oortje van je baby om zijn lichaamstemperatuur te checken. Als je baby zweet, heeft hij het altijd te warm. Sla dan meteen de deken terug.

     

    babydeken etnischbabydeken beer

     

    Veelzijdige babydeken

    Een babydeken leg je in eerste instantie neer in bed, maar je kunt hem op veel meer manieren gebruiken. Een babydeken haal je makkelijk even van het bedje af om mee te nemen in de auto, over het autostoeltje, of om je baby warm te houden in de kinderwagen. Het is altijd handig om een babydeken bij je te hebben voor tijdens het voeden of voor wanneer het fris wordt. Gaat je kindje over naar een groter ledikant of naar een peuterbed? Dan is het zonde om die hippe babydeken in de kast te leggen. Leg hem bijvoorbeeld over de stoel of bank als zachte plaid, gebruik hem als speelkleed op de grond of in de box of neem hem mee in de auto als dekentje voor op de achterbank.

     

    Babydeken walvis babydeken meyco

     

    Babydeken voor een hippe babykamer

    Krijgt je baby een jongenskamer in stoer grijs of trendy blauw? Slaapt je dochtertje straks in een echte meisjeskamer met zoete pastelkleuren? Of heb je gekozen voor een traditionele babykamer in neutrale tinten? Voor elke stijl babykamer kun je een bijpassende babydeken uitkiezen. Ga voor stoer met een zwart/wit gestreepte babydeken of een babydeken met grafische of etnische print. Een gemêleerd doubleface dekentje is super stijlvol. Babydekens met een print van allemaal flamingo’s, wolkjes, veren of snorren zorgen voor een hippe babykamer. Natuurlijk ontbreekt ook Nijntje niet op de babydekens. Ook schattig zijn de olifantjes, eendjes of beertjes die het dekentje opsieren. Bovendien zijn veel van deze babydekens tweezijdig te gebruiken, zodat je het bedje verschillend kan opmaken. Leuk voor de afwisseling!

     

    babydeken gemeleerdBabydeken wolken

     

    Babydeken wassen

    En om je hippe babydeken mooi en zacht te houden, kun je het dekentje het beste wassen op maximaal 40 graden. Gebruik maar een klein beetje wasmiddel of - nog liever -  een beetje babyshampoo. Klop het dekentje niet nat uit nadat je het uit de wasmachine haalt. Stop de natte babydeken het liefst in de droger (dan gaan de vezels weer mooi rechtop staan) of hang het aan de waslijn. Zo houd je het dekentje lekker zacht en kun je extra lang van de mooie kleuren genieten!

    (alle babydekens op de afbeeldingen zijn van Meyco; een gevestigde naam op het gebied van babydekens voor in de wieg en ledikant. Meyco staat voor kwaliteit, degelijkheid en daarmee dus ook voor veilig slapen. Bovendien maakt Meyco de vrolijkste, meest stijlvolle en hippe dekentjes voor baby’s en peuters die super zacht aanvoelen. Dit komt omdat eerst worden geweven en daarna geruwd. Hierdoor voelt het dekentje aan als fleece, maar heeft het de fijne eigenschappen van 100% katoen)

    Lees het in onze blog

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »